Рада планує ухвалити Виборчий кодекс і перезавантажити НАЗК

Рада планує ухвалити Виборчий кодекс і перезавантажити НАЗК

Укрінформ
Верховна Рада 2 жовтня планує подолати вето Президента на новий Виборчий кодекс і закон про держпідтримку “Пласту” або ж ухвалити їх із пропозиціями Президента.

Про це йдеться у порядку денному засідання, опублікованому на сайті парламенту.

Так, депутати збираються повторно розглянути з пропозиціями Президента Володимира Зеленського ухвалені парламентом попереднього скликання закон "Про державне визнання і підтримку "Пласту" — Національної скаутської організації України та Виборчий кодекс України.

Закон про держпідтримку "Пласту" глава держави ветував 4 вересня, а Виборчий кодекс — 14 вересня, оскільки вони, передусім, містять положення, які не відповідають Конституції України. Відповідно до Регламенту роботи Верховної Ради, тепер народні депутати мають або врахувати надані Президентом пропозиції, або подолати його вето 300-ма голосами.

Зазначені законопроєкти депутати мають розглянути 14 і 15 питаннями.

Першими ж у середу Рада збирається розглянути проєкти постанов про внесення зміни до порядку денного другої сесії (№2101-5) і про утворення тимчасової спеціальної комісії з питань ветеранів війни (№2153).

Далі друге читання в парламенті матимуть пройти законопроєкти №2036 "Про внесення змін до Закону України "Про Національну раду України з питань телебачення і радіомовлення" щодо вдосконалення процедури звільнення та призначення членів Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення", №1029 "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо забезпечення ефективності інституційного механізму запобігання корупції" (стосовно перезавантаження НАЗК), №1026 "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо підстав передачі справи на розгляд Великої Палати Верховного суду та щодо строків повернення адміністративних справ".

Окрім того, у першому читанні депутати мають намір ухвалити законопроєкт "Про Бюро фінансових розслідувань". Порядком денними передбачається розгляд основного законопроєкту №1208, зареєстрованого головою комітету ВР з питань фінансів, податкової та митної політики Данилом Гетманцевим, та двох альтернативних до нього. Передбачається, що Бюро фінрозслідувань стане органом, який поєднає у собі функції трьох силових структур — податкової міліції, яка ліквідується, Міністерства внутрішніх справ у контексті розслідування злочинів у сфері публічних фінансів і Служби безпеки України стосовно розслідування цих самих злочинів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-