Російська пропаганда подає Медведчука як єдиного конкурента Зеленського

Російська пропаганда подає Медведчука як єдиного конкурента Зеленського

Дослідження
Укрінформ
Проросійського політика, кума президента РФ Віктора Медведчука хочуть зробити єдиним реальним та значущим конкурентом Президента України Володимира Зеленського.

Про це свідчать результати моніторингу російської пропаганди на українських сайтах з маніпулятивними новинами та інтернет-виданнях ОРДЛО, який регулярно здійснює видання Texty.org.ua.

Як зазначається в дослідженні, головна ідея, що постійно відтворюється в російських пропагандистських матеріалах, — Зеленський шукає можливі важелі тиску на Медведчука і не приховує "своей неприязни и ревности к Медведчуку". Як свідчать результати дослідження, частка подібних матеріалів серед українських ЗМІ - "зливних бачків" становила 6,21%, у виданнях ОРДЛО вона була нижчою – 0,61%.

Крім того, як зазначається у дослідженні, триває потік дезінформаційних публікацій про невиконання Україною Мінських угод. Мова йде про проведення місцевих виборів в ОРДЛО та надання особливого статусу регіону з відповідними змінами до Конституції.

Водночас українські маніпулятивні сайти поширюють інформацію і про втрату можливості покращення ситуації на Донбасі, а видання окупованих територій звинувачують українських політиків у тому, що їм не вигідне повернення Донбасу "без репрессий и террора". "Якщо в українських "зливних бачках" ця тема становить 6,07%, то у виданнях ОРДЛО вона значно популярніша і досягає 13,75% від загальної кількості новин", - зазначається у дослідженні.

“Стосовно подачі дезінформаторами геополітичної ситуації, то можна виокремити дві основні ідеї: 1) будь-які дії українських дипломатів, як, наприклад, бойкот ПАРЄ, відтерміновують можливий мир; 2) Україна залишається занадто слабким гравцем на міжнародній арені, - це твердження повторюється регулярно протягом усього часу моніторингу", - наголошується у дослідженні.

Читайте також: СБУ викрила агітатора за "Дніпропетровську народну республіку", завербованого ФСБ

Зазначається, що останню тезу протягом останнього тижня намагаються підтверджувати інтерпретацією слів політиків інших країн, наприклад президента США Дональда Трампа, який нібито схиляється до дружби з Москвою.

Фото: 112.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-