Данилюк заявив, що пішов у відставку через чужі

Данилюк заявив, що пішов у відставку через чужі "підкилимні ігри"

Укрінформ
Олександр Данилюк стверджує, що подав у відставку з посади секретаря Ради нацбезпеки і оборони, оскільки не хоче брати участі у "підкилимних іграх".

Про це він сказав у коментарі виданню Гордон.

"Відставка з посади секретаря РНБО– моя ініціатива. Це було свідоме рішення, яке ґрунтується на тому, що відбувається і як зараз формується політика. Мені просто не цікаві підкилимні ігри, якими займаються деякі персонажі", - заявив Данилюк.

За словами колишнього очільника РНБО, він запропонував Президентові кілька варіантів, як можна виправити ситуацію, але "до єдиної позиції ми не дійшли".

Водночас, Данилюк додав, що його стосунки з Президентом залишилися "конструктивними". "Не відкидаю, що буду йому допомагати, консультувати. Усе-таки я підтримував його від самого початку кампанії, тому бажаю йому успіху”, - заявив політик.

Читайте також: Данилюк: Турбулентність навколо "Привату" негативно вплине на фінансову систему

Він також наголосив, що у багатьох людей, які прийшли у владу, недостатній рівень професіоналізму. "Влада в Україні зараз дуже різношерста. У цій команді є різні люди, є ті, кого я підтримую, а є такі, кого не підтримую. Тому, коли говорять "влада", я їх поділяю. У всіх різний рівень досвіду. У багатьох із тих, хто прийшов, не вистачає професіоналізму. Це системна проблема, яка несе ризик. Я сподіваюся, що буде зроблено висновки і Президент проведе коригування”, - зазначив Данилюк.

За його словами, щодо президентської команди наразі багато очікувань, і якщо вони не реалізуються, "усі дістануть серйозну психологічну травму".

Колишній очільник Радбезу також підкреслив, що зараз дуже важливий час, адже “інші країни відвертаються від України, займаючись своїми проблемами".

Як повідомлялося, 27 вересня у ЗМІ з’явилася інформація, що Данилюк написав заяву про звільнення з посади секретаря РНБО. Згодом він підтвердив цю інформацію.

Президент Володимир Зеленський 30 вересня звільнив Олександра Данилюка з посади секретаря РНБО.

Данилюк був призначений на посаду секретаря Ради національної безпеки і оборони 28 травня 2019 року. Під час президентської кампанії у 2019 році був радником Володимира Зеленського.

До цього Данилюк був міністром фінансів в уряді Володимира Гройсмана (з квітня 2016 року до червня 2018 року).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-