Журналісти вимагають звільнення Мендель

Журналісти вимагають звільнення Мендель

Звернення
Укрінформ
Неформальна спільнота незалежних журналістів "Ініціатива 34" вимагає звільнення речниці Президента України Юлії Мендель через "непрофесійну та неетичну" поведінку.

Відкрите звернення до Президента "Ініціатива 34" виклала у Facebook.

"У зв’язку із непрофесійністю, неетичною поведінкою та провокацією штучних конфліктів, вимагаємо звільнити Юлію Мендель з посади прессекретаря Президента України Володимира Зеленського. Від Офісу Президента та Юлії Мендель очікуємо вибачень перед нашим колегою Сергієм Андрушком", - ідеться у заяві.

Серед підписантів заяви: ГО "Громадське телебачення", журналісти Bihus.Info, редактор-засновниця "Української правди" Олена Притула. Автори звернення наголошують, що список підписантів поповнюється.

Як повідомлялося, журналіст Михайло Ткач написав у Facebook, що прессекретар Президента України Юлія Мендель відштовхнула журналіста "Схем" Сергія Андрушка, коли той хотів поставити запитання керівнику Офісу Президента Андрію Богдану. Цей пост викликав у соцмережах хвилю обурення поведінкою Мендель.

Читайте також: Мендель запевняє, що не відштовхувала від Богдана журналіста "Схем"

Згодом Мендель заявила, що не відштовхувала телерепортера, а зупиняла з міркувань безпеки глави держави. Також вона обурилася тим, що журналіст, на її думку, порушив “особистий простір першої особи” та додала, що в цивілізованих стосунках “медіа наполягають, але не кидаються”.

Голова Національної спілки журналістів України Сергій Томіленко заявив, що прессекретар Президента не має права фізично перешкоджати роботі журналістів. “Це не та поведінка, з якою журналісти мають миритися”, - додав він.

Рух "Медіа за усвідомлений вибір" закликав Зеленського публічно зреагувати на перешкоджання роботі журналістів з боку його речниці.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-