Уряд обіцяє знизити рівень корупції в

Уряд обіцяє знизити рівень корупції в "оборонці" — що планується

Укрінформ
Уряд упродовж наступних п'яти років планує суттєво знизити рівень корупції в оборонній сфері шляхом виконання антикорупційних програм, оновлення процесів внутрішнього контролю та постійної ротації особового складу відповідних органів.

Про це йдеться у Програмі діяльності уряду, яку опубліковано на порталі Верховної Ради.

"Для виконання цілі буде переглянуто виконання антикорупційних цілей та програм, оновлені процеси внутрішнього контролю та здійснюватиметься на постійній основі ротація особового складу відповідних органів", - йдеться в тексті документа.

В уряді обіцяють запровадити методи, спрямовані на протидію зловживанню повноваженнями та ресурсами під час підготовки і застосування сил оборони та використання бюджету для закупівель озброєння і військової техніки, реалізації інфраструктурних об'єктів і держзакупівель матеріального майна для війська.

"Буде проведена робота із особовим складом щодо ставлення до корупції. Вона не має сприйматися як нормальне явище чи таке явище, вплив якого не можна кардинально зменшити. Будуть підтримуватися звернення громадян про корупційні явища та переглянуті принципи опрацювання таких звернень і збереження інформації", - йдеться в програмі уряду.

Крім того, корупційні ризики будуть системно аналізуватися, а процеси будуть змінюватися для зменшення таких ризиків. В уряді обіцяють підтримувати постійну спільну роботу з визначеними громадськими та експертними організаціями, у тому числі з міжнародними, для запровадження системи внутрішнього управління та контролю відповідно до провідних світових принципів.

Читайте також: Уряд розробить та введе в дію План оборони України

Згідно з програмою, Міноборони та ЗСУ будуть позбавлені невластивих функцій, що спричиняють корупційні ризики та не забезпечують ефективного використання активів держави. "Землі оборони та інші активи будуть обліковані, їх використання буде максимально врегульованим і прозорим. Ми запровадимо нові підходи до управління активами та інвестиціями для забезпечення Збройних сил України, інших складових сил оборони необхідною інфраструктурою", - наголошується в документі.

Також уряд обіцяє підтримувати постійну роботу із правоохоронними органами для протидії корупційним явищам.

Як повідомлялося, напередодні, 29 вересня, Кабінет міністрів України схвалив Програму дій уряду та зареєстрував її у парламенті.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-