Уряд розробить та введе в дію План оборони України

Уряд розробить та введе в дію План оборони України

Укрінформ
Кабмін розробляє нову державну політику у сфері оборони, яка відповідає євроатлантичним принципам та підходам. На основі комплексного стратегічного аналізу реальних і потенційних загроз нацбезпеці у воєнній сфері протягом п'яти років планується розробити плани дій щодо захисту національних інтересів держави.

Про це йдеться у Програмі діяльності уряду, яку опубліковано на порталі Верховної Ради.

"У результаті буде розроблений та введений в дію План оборони України, що визначить зміст, обсяги, виконавців, порядок і строки здійснення політичних, економічних, соціальних, військових, наукових, науково-технічних, інформаційних, правових, організаційних та інших заходів щодо захисту держави", - йдеться в тексті документу.

Як зазначається, водночас буде вдосконалюватись та приводитись у відповідність із зазначеною політикою нормативна-правова база, що передбачає запровадження ефективної системи керівництва силами оборони. Також будуть й надалі впроваджуватись визначені технічні та адміністративні стандарти НАТО.

Читайте також: Гібридна війна: як уряд планує протидіяти російським фейкам

Серед ключових пріоритетів в оборонній сфері уряд називає вдосконалення управління оборонними ресурсами. Зокрема передбачено впровадження максимально прозорих та вдосконалених процесів оборонних закупівель, які забезпечать сили оборони необхідними товарами та послугами.

Як повідомлялося, напередодні, 29 вересня, Кабінет міністрів України схвалив Програму дій уряду та зареєстрував її у парламенті.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-