Кабмін планує, що через п’ять років консул України буде у кожному регіоні світу

Кабмін планує, що через п’ять років консул України буде у кожному регіоні світу

Укрінформ
Міністерство закордонних справ за п'ять років має забезпечити 100-відсоткове надання консульських послуг у режимі онлайн і встановлення зв’язку всіх українських громадян з консулом протягом 24 годин.

Такі показники ефективності встановлені для МЗС у Програмі діяльності Кабінету міністрів України, зареєстрованій на сайті Верховної Ради.

"За межами держави перебуває одночасно не менше 6 млн українських громадян – і кожен має почувати себе захищеним. Мережа українських консульських установ наразі охоплює 94 країни, консули працюють у 116 містах. До кінця 2020 року ми плануємо відкрити два нових генеральних консульства та одне посольство", - зазначається у документі.

В уряді планують мати консульського представника України, штатного чи почесного, у кожному регіоні світу. З цією метою буде розширено мережу почесних консулів, яких наразі 112.

Читайте також: Україна та Британія обговорюють угоду про співпрацю після Brexit

Окрім того, МЗС поставлено завдання зробити доступним для українців за кордоном повний спектр послуг з реєстрації цивільного стану та нотаріальних послуг, а також забезпечити надання допомоги в спілкуванні із офіційними інстанціями країни перебування, представництво та захист в іноземних судах, можливість взяти участь у голосуванні в Україні.

Як повідомлялося, Кабінет міністрів напередодні, 29 вересня, схвалив Програму діяльності уряду та зареєстрував її у парламенті.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-