Президентський комітет ПАРЄ приїде до Києва для консультацій - депутат

Президентський комітет ПАРЄ приїде до Києва для консультацій - депутат

Укрінформ
Президентський комітет Парламентської асамблеї Ради Європи (ПАРЄ) на рівні президента та лідерів політичних груп Асамблеї найближчим часом відвідають Україну.

Про це у кулуарах ПАРЄ власному кореспонденту Укрінформу у Страсбурзі повідомив народний депутат України Олексій Гончаренко.

«Будемо захищати Україну. Вже є певні результати. Президентський комітет ПАРЄ ухвалив рішення якнайшвидше приїхати і провести своє засідання у Києві, провести консультації з українською владою», - розповів Гончаренко.

Він додав, що з такою ініціативою виступили політичні групи Європейської народної партії і Європейських консерваторів.

«Ми не маємо залишати цей майданчик просто на поталу Кремля та їхніх лобістів, щоб вони тут робили що завгодно», - наголосив Гончаренко.

Він підтвердив, що попередня постійна делегація Верховної Ради втрачає свої повноваження об 11.30.

Читайте також: Глава української делегації в ПАРЄ Ясько їде на засідання Асамблеї як гість

Депутат вкотре висловив переконання, що Україні було б доцільно подати повноваження нової делегації на осінню сесію, а далі бойкотувати офіційні засідання.

«Тим, що ми не подали (повноваження – ред.), ми втратили можливість маневру, втратили можливість брати участь у засіданнях комітетів, при чому також й у міжсесійний період», - заявив Гончаренко.

Як повідомляв Укрінформ, 30 вересня – 4 жовтня у Страсбурзі проходить осіння сесія Парламентської асамблеї Ради Європи (ПАРЄ).

Новоутворена у Верховній Раді України 9-го скликання постійна делегація в ПАРЄ не подаватиме заявки на затвердження своїх повноважень, а відтак, не братиме участь в осінній сесії у відповідь на безумовне повернення російської делегації до Асамблеї.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-