Грузія може підтримати Україну в бойкоті сесії ПАРЄ — депутат

Грузія може підтримати Україну в бойкоті сесії ПАРЄ — депутат

Укрінформ
Делегація Грузії ймовірно відмовиться брати участь в жовтневій сесії Парламентської асамблеї Ради Європи.

Про це заявив представник Грузії в ПАРЄ, депутат грузинського парламенту від партії Європейська Грузія Георгій Канделакі, повідомляє LB.

"Я підтримую цей бойкот. Я з самого початку виступав за це. Попри те, що в липні це голосування (про відновлення повноважень делегації РФ — ред.) було не на нашу користь", — заявив він.

Читайте також: У ПАРЄ нагадали, що повноваження української делегації спливають 30 вересня

Він також зазначив, що остаточне рішення про участь Грузії в осінній сесії підтвердить голова делегації.

За словами Канделакі, відсутність в ПАРЄ представників країн, що виступили проти повернення Росії, а саме України, Грузії, Польщі, Литви, Латвії і Естонії поставить організацію в скрутне становище.

Читайте також: Українську делегацію намагаються змусити прибути до Страсбурга — МЗС

Грузинський депутат зазначив, що наступного тижня у ПАРЄ відбудуться урочисті заходи з нагоди 70-річчя від дня заснування Ради Європи, тому у грузинських делегатів та українських колег «немає причин підіймати келих з шампанським з росіянами».

Як повідомляв Укрінформ, 30 вересня - 4 жовтня пройде осіння сесія ПАРЄ. Нова делегація України в Парламентській Асамблеї Ради Європи офіційно відмовилася від участі в осінній сесії. Це рішення прийнято у зв'язку з поверненням Російської Федерації до сесійної зали ПАРЄ без виконання вимог резолюцій Асамблеї, ухвалених у відповідь на російську агресію проти України.

Читайте також: Сенцова запросили у ПАРЄ

Водночас ЗМІ з посиланням на лист секретаріату ПАРЄ повідомили, що українську делегацію можуть позбавити права представництва в Асамблеї. Зазначалося, що про затвердження нової делегації України Верховна Рада мала повідомити ПАРЄ офіційно, однак, за даними ЗМІ, таке повідомлення Україна не надсилала.

Нагадаємо: за правилами Асамблеї, повноваження старої делегації спливають через шість місяців після парламентських виборів, 21 січня 2020 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-