В Україні презентували міністерство, що створить

В Україні презентували міністерство, що створить "державу в смартфоні"

Укрінформ
Віцепрем'єр-міністр-міністр цифрової трансформації Михайло Федоров презентував команду та цілі нового міністерства, яке має перетворити Україну на "державу в смартфоні".
У презентації взяли участь Голова Верховної Ради Дмитро Разумков, міністр фінансів Оксана Маркарова та інші урядовці, народні депутати і представники IT-галузі, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Ми хочемо перетворити надання державних послуг на зручний сервіс для громадян з доступом через додаток у смартфоні... На першому етапі ми хочемо повністю перевести в онлайн 100 публічних послуг для громадян і бізнесу. Також у нас є велика мета - сто відсотків населених пунктів підключити до мережі Інтернет і сто відсотків об'єктів соціальної інфраструктури... І в нас є така велика мета про 6 мільйонів українців, яких ми хочемо залучити, навчити базових digital skills (цифрових навичок), при цьому щоб 70% цих людей були у віці від 30 до 60 років, які зараз "просідають" у володінні базовими цифровими навичками", - сказав Федоров.

Він додав, що четвертою великою метою новоствореного міністерства є збільшення частки IT у ВВП країни до 10 відсотків, яка наразі, за різними даними, становить від 3 до 7 відсотків.

"Я впевнений, що ми зможемо цього досягти", - зазначив віцепрем'єр-міністр.

Він поінформував, що для досягнення цих цілей започатковано 90 конкретних проєктів, до яких входять бренд Цифрової держави та його новітній UI/UX дизайн. Наразі відбувається їх презентація в рамках загального проєкту.

Голова Верховної Ради Дмитро Разумков під час виступу підкреслив, що влада повинна продемонструвати те, що обіцяла людям — здатність робити якісно нову державу.

“Я впевнений, я дуже сподіваюся, що вам вдасться зробити те, що Президент, що ми з вами свого часу обіцяли людям — ми повинні продемонструвати, що ми можемо робити не лише якісні виборчі кампанії, - ми можемо робити якісно нову державу. Державу в смартфоні, державу, яка буде державою-сервісом. Це те, про що ми говорили. Причому сервісом не таким, яким він є сьогодні, - паперовим, а сучасним, що відповідає тим викликам і задачам, які стоять перед нашою державою, перед нами з вами”, - сказав спікер, звертаючись до команди Міністерства цифрової трансформації.

Читайте також: International IT Forum: Федоров презентував бренд Цифрової держави

Разумков додав, що знає міністра Михайла Федорова і багатьох співробітників Міністерства цифрової трансформації вже рік. За його словами, ці люди показали велику ефективність у створенні брендів і діджитал-напрямку.

“Зі свого боку, я можу сказати, що я буду допомагати, і Верховна Рада, я впевнений, буде докладати максимум зусиль для того, щоб міністерство функціонувало, щоб воно показувало, як і будь-яке інше міністерство, ті результати, на які ми сподіваємося. Я впевнений, що в них вийде”, - заявив Разумков.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-