Справа Burisma “висить” і у ній не фігурують Злочевський та Байден — САП

Справа Burisma “висить” і у ній не фігурують Злочевський та Байден — САП

Укрінформ
Кримінальне провадження відносно Burisma Group було закрите прокурором через відсутність доказів, але після скарги екснардепа Тетяни Чорновол суд зобов’язав поновити слідство.

Про це поінформував в ефірі програми “Апокриф” на радіо “Новое время” керівник відомства Назар Холодницький. повідомляє кореспондент Укрінформу.

За словами Холодницького, дана справа була передана на дорозслідування з Генпрокуратури до НАБУ після створення цього органу. Однак 1 серпня 2017 року прокурор виніс рішення про закриття провадження.

“На жаль, тоді детективам не вдалося зібрати жодних доказів, щоб ця справа могла мати якесь подальше завершення. Під час неодноразових нарад було наголошено, що у справі взагалі нічого не робиться”, - сказав він.

Холодницький додав, що остання слідча дія у цій справі була проведена 11 жовтня 2016 року.

Водночас після скарги у 2018 році суд зобов’язав поновити слідство у цій справі, розповів керівник САП.

“Постанова про закриття була скасована лише з мотивів, що не допитана пані Чорновол, і станом на зараз це провадження “висить”. Це значить, що по ньому активних слідчих дій не проводиться. Детективи і прокурори не розуміють, що там треба розслідувати, є ухвала суду про зобов’язання закрити це провадження. Треба приймати рішення”, - зазначив посадовець.

Читайте також: Богдан та інші: інформатор розвідки США назвав трьох "контактерів" Джуліані в Україні

“У цьому провадженні не фігурує ні Микола Злочевський, ні Байден. Воно звучить так: “за фактом можливого зловживання службовим становищем службовими особами Міністерства екології”. У нас ні батько, ні син Байдени у рамках цього провадження не допитувалися і не викликалися”, - сказав Холодницький.

Як відомо, минулого тижня ЗМІ повідомили про скарги інформатора - одного із співробітників розвідки, які обробляють іноземні комунікації Білого дому. Він, зокрема, доповів своєму керівництву, що 25 липня під час розмови Трампа з «іноземним лідером» (якого потім встановили Володимира Зеленського) президент США нібито зробив неприпустиму «пропозицію». Американські ЗМІ стверджували, що Трамп, зокрема, вимагав від Зеленського розслідувати справу щодо компанії Burisma, в наглядовій раді якої працював Хантер Байден - син колишнього віце-президента США Джо Байдена, який планує балотуватися на майбутніх президентських виборах.

Також у скарзі співробітника розвідки йшлося, що адвокат президента США Рудольф Джуліані після телефонної розмови Трампа з Зеленським спілкувався в приватному порядку з керівником Офісу Президента Андрієм Богданом, радником Зеленського Андрієм Єрмаком і головою СБУ Іваном Бакановим.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-