САП допитала Порошенка у понеділок - Холодницький

САП допитала Порошенка у понеділок - Холодницький

Укрінформ
Прокурори Спеціалізованої антикорупційної прокуратури у понеділок, 23 вересня, допитали п’ятого президента Петра Порошенка.

Про це повідомив в ефірі радіо “Новое время” керівник відомства Назар Холодницький.

“У нас у понеділок був на допиті п’ятий президент України. Ми не робили з цього сенсацію. Йде нормальна юридична робота, без публікації повісток”, - сказав він.

Водночас, Холодницький не уточнив, у якій саме справі допитували Порошенка.

“Це таємниця слідства. Я намагаюся будувати нашу роботу, щоб це була, у першу чергу, робота юридична, а не піар”, - заявив він.

Читайте також: Порошенко - про ймовірність сісти у в'язницю: Я нічого не боюся

Водночас джерела Укрінформу у САП повідомили, що Петра Порошенка допитували у справі, порушеній за заявою колишнього керівника компанії "Енергомережа" Дмитра Крючкова.

Як повідомлялося, у травні поточного року САП за заявою Крючкова розпочала розслідування щодо правомірності дій колишнього президента України, деяких найвищих посадових осіб органів державної влади, народних депутатів України та керівництва деяких суб'єктів великого підприємництва, у статутному капіталі якого частка державної або комунальної власності перевищує 50%.

Зокрема, внесено інформацію до Єдиного реєстру досудових розслідувань за такими фактами: щодо злочинної діяльності службових осіб ПАТ "Центренерго" і Фонду державного майна України, а також щодо злочинної діяльності службових осіб ПАТ "Центренерго" при закупівлі вугілля.

Читайте також: Порошенко: Янукович ішов таким шляхом, яким зараз іде ДБР

У заяві Крючкова було зазначено, що службовi особи і члени наглядової ради ПАТ "Центренерго" спільно з посадовими особами ФДМ і разом із посадовими особами органів державної влади, використовуючи свої службові повноваження і статус, розподілили ключові посади в органах правління і наглядовій раді ПАТ "Центренерго" з метою розкрадання коштів товариства, контрольний пакет акцій якого належить державі.

Заявник стверджував, що дії зазначеної групи осіб координували народний депутат України Кононенко і колишній президент України.

Результатом таких злочинних дій є реалізація схеми заволодіння майном ПАТ "Центренерго" шляхом затвердження результатів конкурсу з приватизації державного пакета акцій товариства. При цьому кошти в сумі понад 6 млрд грн, які мали бути отримані від такого відчуження, попередньо незаконно виведені з ПАТ "Центренерго" і конвертовані через підконтрольні суб'єкти господарювання в 2016-2018 роках.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-