Бородянський не ініціюватиме зміни у закони про декомунізацію та мову

Бородянський не ініціюватиме зміни у закони про декомунізацію та мову

Укрінформ
Міністр культури, молоді та спорту України Володимир Бородянський не буде ініціювати внесення змін у закон про декомунізацію та закон про державну мову.

Про це він сказав у інтерв’ю ВВС News Україна.

“Я не буду ініціювати жодних змін у закон про декомунізацію, як і в закон про мову”, - сказав Бородянський.

Міністр зазначив, що загалом позитивно ставиться до процесу декомунізації, але є деякі питання, на які пропонує дивитися під іншим кутом. Так, той режим, який був 70 років на нашій території, призвів до великих інтелектуальних, ментальних і жахливих фізичних, людських втрат. Але були і здобутки. “Якщо ми знімаємо пам'ятники, це не міняє свідомість. На мій погляд, це найлегший шлях, який ми обрали - закрити зірку, зняти Леніна. А от свідомість і проблеми, які виникають, ті всі суперечки - це ж через свідомість. Ми взагалі не провели цю дискусію, не з'ясували, що з нами відбувалось, і не сказали: дивіться, така у нас була історія. Вони - не герої наші, і ми не будемо називати їхніми іменами площі й вулиці”, - сказав він.

Читайте також: Принципи фінансування кіно змінять у новому році - Бородянський

На думку міністра, варто було би повернутись до питань перейменування вулиць після певних етапів загальнонаціонального осмислення. Вся ця тема не до кінця осмислена, тому в одній частині України вона викликає спротив, а в іншій - схвалення.

Міністр торкнувся теми мовного закону, який ухвалили в останні тижні президентства Петра Порошенка: “Я вважаю, що закон прийнято, його треба виконувати. Моя позиція в цьому зараз дуже проста”.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-