Трамп про скандальну розмову: Зеленський спростував тиск на себе

Трамп про скандальну розмову: Зеленський спростував тиск на себе

Укрінформ
Президент США Дональд Трамп заявив, що найкращим доказом його правоти є слова українського лідера Володимира Зеленського про те, що на нього не чинили ніякого тиску в телефонній розмові 25 липня.

Про це Трамп написав у своєму Twitter.

"Президент України сказав, що я не чинив на нього тиск, щоб зробити щось неправильне. Не може бути кращого доказу, ніж цей! Коли Байден був віцепрезидентом, його син, з іншого боку, вивіз мільйони доларів, сильно озброївши українського президента (очевидно, тут Трамп має на увазі п’ятого президента України Петра Порошенка — ред). Також вкрав мільйони з Китаю. Погано!", — написав він у своєму Twitter.

Читайте також: NYT: Викривач, що поскаржився на Трампа, є офіцером ЦРУ

Нагадаємо: скарга викривача про телефонну розмову президентів Трампа й Зеленського спричинила загострення внутрішньополітичної ситуації в країні. Це також дало формальну нагоду розпочати процес імпічменту президента Трампа.

Зі стенограми спілкування президентів, оприлюдненої після шаленого тиску Білим домом в середу, стало відомо, що президент Трамп наполягав на початку розслідування в Україні проти сина його головного опонента на виборах Джо Байдена.

Читайте також: Зеленський: Ми не втручаємося у чужі вибори

Тим часом, колишній Генпрокурор України Юрій Луценко, на кого спирався особистий адвокат Трампа Руді Джуліані по справі Байдена, заявив у четвер, що Гантер Байден не порушував українського законодавства.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-