Богдан та інші: інформатор розвідки США назвав трьох

Богдан та інші: інформатор розвідки США назвав трьох "контактерів" Джуліані в Україні

Укрінформ
Адвокат президента США після телефонної розмови Дональда Трампа і Володимира Зеленського спілкувався з керівником Офісу Президента Андрієм Богданом, радником Зеленського Андрієм Єрмаком та головою СБУ Іваном Бакановим у приватному порядку.

Про це йдеться у скарзі інформатора - співробітника розвідки США з приводу змісту розмови Трампа і Зеленського.

"Я також дізнався від кількох американських чиновників, що приблизно 2 серпня Джуліані відвідав Мадрид, щоб зустрітися з одним із радників Президента Зеленського Андрієм Єрмаком. Офіційні представники США охарактеризували цю зустріч, про яку в той час не повідомлялося публічно, як пряме продовження розмови Президента (Трампа — ред.) із Зеленським про розглянуті ними справи", - йдеться у скарзі.

Крім того, за словами інформатора, кілька посадових осіб сказали йому, що “Джуліані у приватному порядку спілкувався з іншими радниками Зеленського, включаючи керівника його Офісу Андрія Богдана та голову Служби безпеки України Івана Баканова”.

“Я не знаю, чи зустрічалися ці посадові особи з Джуліані або розмовляли з ним, але декілька офіційних осіб США повідомили мені, що Єрмак та Баканов мали намір приїхати до Вашингтона в середині серпня", - йдеться у скарзі.

Як повідомлялося, минулого тижня ЗМІ поінформували про скаргу інформатора з-поміж співробітників розвідки, які опрацьовують іноземні комунікації Білого дому. Він, зокрема, доповів своєму керівництву, що 25 липня під час розмови Трампа з "іноземним лідером" (якого потім встановили як Володимира Зеленського) президент США нібито зробив неприпустиму "пропозицію". Американські ЗМІ стверджували, що Трамп, зокрема, вимагав від Зеленського розслідувати справу щодо компанії Burisma, у наглядовій раді якої працював Хантер Байден - син колишнього віцепрезидента США Джо Байдена, який планує балотуватися на майбутніх президентських виборах.

Читайте також: Демократи на слуханнях у Конгресі США звинуватили Трампа у зраді

Білий дім у середу, 25 вересня, під тиском Конгресу й суспільства погодився оприлюднити стенограму розмови між Президентами України та США, що підтвердила, що Трамп звертався із проханням розібратися у ситуації з розслідуванням щодо Burisma.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-