Україна в понеділок може втратити представництво у ПАРЄ

Україна в понеділок може втратити представництво у ПАРЄ

Укрінформ
Якщо Україна цього тижня не відправить у ПАРЄ склад нової делегації, то стара зранку 30 вересня втратить свої повноваження, а нова не отримає.

Таку позицію висловив у Facebook народний депутат України, член постійної делегації Верховної Ради України у ПАРЄ Олексій Гончаренко.

«Тобто, в України не буде ніякої делегації у ПАРЄ. Повноваження можна буде подати наприкінці листопада в Standing Committee Асамблеї або вже 27 січня до початку зимової сесії», - заявив депутат.

Гончаренко повідомив, що про це напередодні офіційно повідомили Україну. Він уточнив, що відповідна телефонна розмова на цю тему була і з генеральним секретарем ПАРЄ Войцехом Савицьким.

Читайте також: Кулеба пояснив, в якому статусі Льовочкіна їде на сесію ПАРЄ

Гончаренко зазначив, що при такому розвитку подій представники України не зможуть брати участі у роботі не тільки сесії, але і комітетів ПАРЄ до моменту подачі складу нової делегації.

«Вважаю, що такий розвиток подій буде не в інтересах України. Можна прийняти рішення не брати участь в роботі жовтневої сесії, але делегацію треба подавати. Інакше і на сесії, і на комітетах, які будуть проходити в міжсесійний період, звучатиме позиція Кремля, а України – не буде», - підкреслив народний депутат.

Як повідомляв Укрінформ, 30 вересня – 4 жовтня пройде осіння сесія ПАРЄ. Делегація України у Парламентській Асамблеї Ради Європи офіційно відмовилася від участі в осінній сесії організації. Це рішення прийнято у зв'язку з поверненням Російської Федерації в сесійний зал ПАРЄ без виконання вимог резолюцій Асамблеї, прийнятих у відповідь на російську агресію проти України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-