“Батьківщина” просить Зеленського провести референдум щодо продажу землі

“Батьківщина” просить Зеленського провести референдум щодо продажу землі

Укрінформ
Партія “Батьківщина” звернулася до Президента Володимира Зеленського із закликом перед ухваленням закону про продаж земель сільськогосподарського призначення провести всеукраїнський референдум.

Про це заявила лідерка партії Юлія Тимошенко під час пресконференції, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Я звертаюся зараз до Президента України від імені нашої партії, від імені нашої фракції з вимогою: перед тим, як ставити подібні законопроєкти про продаж 72% території України іноземцям, звернутися до народу і провести всеукраїнський референдум щодо того, чи є підтримка українців для питання продажу сільськогосподарської землі практично з молотка”, - сказала вона.

При цьому Тимошенко зазначила, що нині немає закону про всеукраїнські референдуми за народною ініціативою, але заявила, що “Батьківщина” розробила такий законопроєкт і він буде зареєстрований у парламенті вже сьогодні, 26 вересня.

Тимошенко висловила побоювання, що хоча урядовим законопроєктом про продаж сільгоспземлі передбачається її продаж лише українцям і українським компаніям, але землю зможуть скупити іноземці.

Читайте також: Законопроєкт про ринок землі - вже у Раді

“За законопроєктом, який подали за дорученням Володимира Зеленського, землю можна буде продати громадянам України, у тому числі тим, хто має подвійне громадянство, тобто паспорти інших держав. І друге - покупцями землі можуть бути юридичні особи, утворені за законодавством України, але ми всі знаємо, що за законодавством України в Україні може бути зареєстровано українське підприємство, де 99% власності на компанію буде належати іноземним громадянам або іноземним компаніям”, - підкреслила вона.

За її словами, усього планується виставити на продаж 42 млн гектарів землі, що становить 72% території України.

Читайте також: Милованов: Ми не очікуємо впливу іноземців на ринок землі

Тимошенко також поінформувала, що нині вже сім чи вісім обласних рад звернулися до Президента із закликом не ухвалювати вказаних рішень щодо продажу с/г земель, та додала, що “Батьківщина” не буде підтримувати продаж землі.

Як повідомлялося, Кабінет міністрів 25 вересня зареєстрував у парламенті законопроєкт №2178 “Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо обігу земель сільськогосподарського призначення”. Документом, зокрема, пропонується з 1 жовтня 2020 скасувати заборону на відчуження земель с/г призначення усіх форм власності.

Фото: ba.org.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-