Справа про втручання у вибори США

Справа про втручання у вибори США "зникла" після відставки Луценка — Ситник

Укрінформ
Директор НАБУ Артем Ситник назвав "придуманою" справу про його можливе втручання у вибори в США і заявив, що його припинили викликати на слідчі дії після звільнення Юрія Луценка з посади генпрокурора.

Про це директор НАБУ повідомив у коментарі кореспонденту Укрінформу в четвер, відповідаючи на запитання про слідчі дії у провадженні щодо можливого втручання Ситника у вибори президента США у 2016 році.

"Мій допит Луценком анонсувався кожен раз, і журналісти чекали мене. Розвиток припинився, коли Луценко зник з Генеральної прокуратури", - сказав Ситник.

На запитання, на якій стадії перебуває розслідування цієї справи, Ситник відповів: "Не знаю, вона була придумана".

Водночас директор НАБУ відмовився коментувати опубліковану стенограму телефонної розмови між Президентами США і України Дональдом Трампом та Володимиром Зеленським. "Я нічого не буду коментувати, це виключно політичне питання", - зазначив Ситник.

Читайте також: До суду передали майже 230 проваджень, які розслідувало НАБУ - Ситник

Як повідомлялося, ексгенпрокурор Юрій Луценко заявляв, що ГПУ розслідує кримінальне провадження про ймовірні спроби громадян України втрутитися у вибори президента США 2016 року.

Ситник ще в серпні 2018 року заявляв, що проти нього порушили кримінальну справу через нібито втручання у вибори президента США, на яких переміг Трамп. При цьому Ситник наполягав, що НАБУ ніяким чином не могло втручатися у вибори президента США.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-