Очільники МЗС України й Грузії обговорили в ООН тиск на Росію

Очільники МЗС України й Грузії обговорили в ООН тиск на Росію

Укрінформ
Міністри закордонних справ України Вадим Пристайко та Грузії Давід Залкаліані обговорили важливість міжнародного тиску задля припинення російської агресії.

Зустріч відбулася на полях 74-ї сесії Генеральної асамблеї ООН у Нью-Йорку, повідомляє пресслужба українського МЗС.

“25 вересня 2019 року на полях 74-ї сесії Генеральної Асамблеї ООН відбулася зустріч міністра закордонних справ України Вадима Пристайка із міністром закордонних справ Грузії Давідом Залкаліані”, - ідеться в повідомленні.

Зазначається, що міністри обговорили подальші кроки у контексті відновлення суверенітету та територіальної цілісності двох держав.

“Було зазначено, що на сьогодні Російська Федерація є ключовою загрозою безпеці не тільки України та Грузії, а й усієї Європи. У цьому зв’язку було підкреслено важливість тиску міжнародної спільноти на Москву з метою припинення нею агресії та забезпечення поваги до Статуту ООН та інших норм міжнародного права”, - розповіли в МЗС.

Читайте також: Латвія в ООН: Зневагу РФ до міжнародного права не можна приймати як “нову норму”

Пристайко та Залкаліані також торкнулися питання євроатлантичної інтеграції. У цьому контексті відбувся “обмін думками” щодо подальших кроків обох країн на шляху досягнення стандартів НАТО та зближення з Альянсом.

Як повідомляв Укрінформ, у вівторок, 17 вересня, у штаб-квартирі ООН у Нью-Йорку відбулося перше засідання 74-ї сесії Генеральної асамблеї, яка триватиме рік.

Фото: mfa.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-