Посол Мельник розповів депутатам Бундестагу про кроки України до євроінтеграції

Посол Мельник розповів депутатам Бундестагу про кроки України до євроінтеграції

Укрінформ
Посол України в ФРН Андрій Мельник заявив, що ключ України до ЄС лежить не в Брюсселі, а в Берліні.

Про це він сказав депутатам німецького Бундестагу у середу, виступаючи на засіданні парламентського Комітету з питань ЄС, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Ключ від нашої інтеграції лежить не в Брюсселі, а в Берліні, а точніше – в цьому будинку, в Бундестазі", - заявив посол.

Мельник мав 10 хвилин на вступне слово, після чого депутати із всіх фракцій парламенту ставили свої запитання. Цікавило їх багато питань - від торгівлі до війни, від кроків нового уряду до очікувань громадян. Дипломат представив аргументи, чому європейська перспектива вигідна для Німеччини.

Посол зазначив у коментарі агентству, що дискусія виявилася всеохоплюючою, водночас він визнав, що очікувати, що депутати зроблять заяви про надання Україні такої перспективи, було б наївно.

"Але наш підхід: те, що попри зміну політичної еліти питання євроінтеграції залишається константою для нового уряду, що ніхто не ставить цю мету під сумнів; що новий парламент готовий у євроінтеграційній сфері рухатися дуже швидко вперед та за 3 тижні ухвалив більше важливих законів у євроінтеграційній сфері, ніж на протязі місяців до цього – свідчить про нашу налаштованість, про те, що ми серйозно до цього ставимося та сподіваємося, що це буде визнано Берліном", - заявив Мельник.

Читайте також: Стратегічний курс України на вступ до ЄС та НАТО незмінний — уряд

Він нагадав, що перед Україною стоїть 2071 завдання лише щодо Угоди про асоціацію, з яких за 5 років виконано поки 43%, тобто до 2024 року лишається виконати ще 57%.

Це був перший виступ глави української дипломатичної місії в Берліні на засіданні цього комітету. На засіданні також обговорювали членство в ЄС Північної Македонії та Албанії, проблему Brexit.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-