У битві Трампа-Байдена може програти Україна - Безсмертний

У битві Трампа-Байдена може програти Україна - Безсмертний

Укрінформ
У протистоянні між президентом США Дональдом Трампом та колишнім віцепрезидентом Джо Байденом може програти Україна.

Таку думку висловив на своїй сторінці у Facebook експредставник України в політичній підгрупі Тристоронньої контактної групи з врегулювання конфлікту на Донбасі Роман Безсмертний.

"Сьогодні всі обговорюють події в Конгресі США, який розпочав процедуру імпічменту президента Дональда Трампа. Зрозуміло, що це президентські вибори. Мене ж турбує інше: у битві Трампа-Байдена може програти Україна. Впевнений, що під час цього протистояння буде наговорено чимало про корупцію в Україні, розкрито чимало схем", - зазначив він.

При цьому, як підкреслив Безсмертний, жертвою інформаційної війни стануть не Трамп і не Байден, а економіка та імідж України.

За його словами, зараз не можна рефлексувати на будь-які повідомлення на цю тему, ставати на бік одного з учасників поєдинку, просити США відновити зупинене президентом Трампом фінансування.

Читайте також: Експерт припустив, що означає теза Трампа про “замороження військової допомоги Україні”

Натомість, як вважає Безсмертний, необхідно по всіх фактах корупції організувати ретельне розслідування, а також потрібно негайно призначити посла України в США.

Як повідомляв Укрінформ, минулого тижня стало відомо про скаргу так званого викривача з числа співробітників розвідки, які опрацьовують зарубіжні комунікації Білого дому. Він, зокрема, повідомив своєму керівництву, що під час розмови Трампа з іншим "іноземним лідером" (якого американські ЗМІ встановили як президента Зеленського) президент США зробив неприпустиму "пропозицію". За даними медіа, це могло стосуватися тиску на українську сторону з метою примусити відкрити розслідування проти родини Джо Байдена, який є головним конкурентом Трампа на наступних виборах президента США. Це може вважатися закликом до іноземної держави втрутитися у виборчу кампанію в Сполучених Штатах.

Згодом газета The Wall Street Journal повідомила, що Трамп "принаймні вісім разів закликав Володимира Зеленського співпрацювати з його особистим юристом Руді Джуліані в цьому розслідуванні".

Сам же Джуліані під час інтерв'ю CNN заплутався настільки, що спочатку заперечив, а потім чітко визнав, що вимагав у представників офіційної влади України розпочати розслідування проти родини Байдена.

Тим часом, міністр закордонних справ України Вадим Пристайко заявив, що президент Трамп не чинив жодного тиску на Зеленського під час їхньої телефонної розмови.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-