Кабмін призначив Авакову шістьох заступників

Кабмін призначив Авакову шістьох заступників

Укрінформ
Кабінет міністрів призначив шістьох заступників міністра внутрішніх справ.

Таке рішення прийнято 25 вересня на засіданні уряду, повідомляє пресслужба МВС.

"Першим заступником міністра внутрішніх справ призначено Сергія Ярового. Заступниками - Тетяну Ковальчук, Сергія Гончарова, Катерину Павліченко, Антона Геращенко та Олександра Гогілашвілі", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що Яровий забезпечуватиме формування та реалізацію Міністерством внутрішніх справ держполітики у сфері публічної безпеки і порядку, у тому числі координацію діяльності правоохоронних органів та військового формування в цьому напрямку, їх високу бойову та мобілізаційну готовність, захист об’єктів і територій на випадок виникнення надзвичайних ситуацій, участь у складі національного контингенту та національного персоналу в міжнародних операціях з підтримання миру і безпеки.

Ковальчук забезпечуватиме формування держполітики щодо міжнародного співробітництва з органами ЄС та НАТО, іншими міжнародними (міждержавними) організаціями, міжнародне партнерство з іноземними правоохоронними органами, взаємодію з неурядовими організаціями.

Гончаров координуватиме питання щодо забезпечення належного функціонування Єдиної інформаційної системи МВС, побудови і запровадження Єдиної системи авіабезпеки та цивільного захисту, забезпечення поліцейських та осіб рядового і начальницького складу служби цивільного захисту житлом на умовах фінансового лізингу, діяльності з питань цифрової трансформації та розвитку, удосконалення процедур і підходів у наданні адміністративних та інших послуг.

Читайте також: Аваков обговорив з Ердоганом співпрацю у сфері авіабезпеки

Павліченко координуватиме питання щодо моніторингу за дотриманням прав і свобод людини і громадянина в діяльності органів системи МВС, дотримання рівних прав та можливостей жінок і чоловіків, протидії насильству в сім’ї, взаємодії з органами держвлади, міжнародними та національними неурядовими організаціями в цих напрямках.

Геращенко опікуватиметься координацією законодавчого забезпечення діяльності міністерства, взаємодії з Верховною Радою та парламентськими комітетами, Громадською радою при МВС, комунікаційного діалогу з громадськістю і ЗМІ, відкритістю в роботі МВС та центральних органів виконавчої влади, діяльність яких спрямовується і координується урядом через МВС.

Гогілашвілі координуватиме питання щодо формування та реалізації в межах компетенції МВС держполітики з офіційного обігу наркотиків, правоохоронних заходів протидії наркоманії та наркозлочинності, реабілітації наркозалежних, соціального партнерства та взаємодії МВС з різними релігійними і конфесійними групами в Україні, комунікації з міжнародними організаціями по боротьбі з наркоманією та реабілітацією наркозалежних.

Як повідомлялося, раніше уряд звільнив Вадима Трояна з посади заступника глави МВС.

Згідно з даними на сайті МВС після цього у Авакова залишилося три заступники, які наразі перепризначені урядом - Яровий, Ковальчук, Гончаров.

Геращенко був народним депутатом VIII скликання, а також радником очільника МВС.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-