Кулеба: Курс на НАТО незмінний, але з новою тактикою

Кулеба: Курс на НАТО незмінний, але з новою тактикою

Укрінформ
Курс України на євроатлантичну інтеграцію залишається незмінним, але тактика входження до НАТО має змінитися.

Про це віцепрем’єр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Дмитро Кулеба заявив у коментарі Радіо Свобода.

«Нова тактика полягає у тому, що після того, як у 2008 році не була позитивно сприйнята подана Україною заявка щодо приєднання до Плану дій з членства (ПДЧ) і до цього дня нічого кардинально у цьому питанні не змінилося, ми наразі не маємо шансів отримати ПДЧ. Тому, ми маємо зараз зосереджуватися не на тому, щоб подавати чергову заявку (в той час як ще попередня залишається чинною), а зосередитися на тому, щоб здійснювати ті внутрішні реформи, запроваджувати ті стандарти НАТО, які дозволять нам досягнути взаємосумісності Збройних сил України з арміями країн-членів НАТО. Тобто, тактика у тому, щоб рухатися до членства в НАТО через безпосередню фактичну інтеграцію, а не через політичні заяви», – пояснив Кулеба.

Він зазначив, що нині має «прекрасний діалог» із колегами із Північноатлантичного альянсу.

«Ми жодним чином не обговорюємо згортання співробітництва, а навпаки, – обговорюємо необхідність активізації співпраці, розв'язання проблем і можливості швидкого руху вперед», – додав віцепремʼєр.

Читайте також: Зеленський зустрівся у Нью-Йорку з генсеком НАТО

Як повідомляв Укрінформ, 23 вересня міністр закордонних справ Вадим Пристайко заявив, що Україна не знімає з порядку денного питання про надання Україні Плану дій щодо членства в НАТО, однак не порушуватиме його на лондонському саміті НАТО в грудні, оскільки цей захід не передбачає партнерської частини.

7 лютого 2019 року Верховна Рада ухвалила закон "Про внесення змін до Конституції України (щодо стратегічного курсу держави на набуття повноправного членства України в Європейському Союзі та в Організації Північноатлантичного договору)", ініційований тодішнім Президентом Петром Порошенком.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-