МОЗ заявляє про тиск на держслужбовців — просять Гончарука втрутитися

МОЗ заявляє про тиск на держслужбовців — просять Гончарука втрутитися

Лист
Укрінформ
Працівники Міністерства охорони здоров'я звернулися до прем'єр-міністра Олексія Гончарука з відкритим листом, у якому заявляють про політичний тиск на державних службовців установи.

Текст звернення на своїй сторінці в мережі Фейсбук оприлюднила генеральний директор Директорату стратегічного планування та євроінтеграції МОЗ Ірина Литовченко.

"У Міністерстві охорони здоров'я України здійснюється безпрецедентний політичний тиск на професійних державних службовців. Вже майже місяць в міністерстві не підписуються важливі документи, зриваються закупівлі лікарських засобів та виробів для важкохворих українців, а також закупівлі вакцин, що становить загрозу національній безпеці держави. Призупинені всі процеси формування політики, відсутня будь-яка комунікація між політичною командою та державними службовцями", - йдеться у документі.

Зазначається, що зупинена реалізація міжнародних проєктів технічної підтримки, в том числі і за квотою Світового банку, заблоковані субвенційні платежі регіонам.

Окремо в листі зазначається, що заступник міністра охорони здоров'я Михайло Загрійчук пропонує очільникам директоратів залишити свої посади.

Читайте також: Комісія МОЗ приїхала в Одесу, щоб розблокувати роботу медуніверситету

"Кожен із нас приходив на державну службу, щоб служити інтересам наших громадян, а не інтересам тієї чи іншої політичної сили. Ми хочемо незалежно та професійно виконувати свої посадові обов'язки в межах та у спосіб, передбачений законодавством України та Конституцією України. Ми не боїмося жодних аудитів чи перевірок, оскільки впевнені у прозорості та професійності нашої роботи", - йдеться у листі.

Працівники МОЗ попросили прем'єр-міністра втрутитися в ситуацію.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-