Делегація ВР у Брюсселі наполягала на розширенні санкцій проти Росії

Делегація ВР у Брюсселі наполягала на розширенні санкцій проти Росії

Укрінформ
Делегація Верховної Ради, яка перебуває зараз у Брюсселі, під час зустрічей з європейськими партнерами одностайно, попри приналежність до різних політсил, наполягала на збереженні санкційного тиску ЄС на Росію.

Про це у вівторок, 24 вересня, у Брюсселі за підсумками зустрічі з групою "друзів України" в Європейському парламенті заявила голова Комітету ВР з питань інтеграції України з ЄС Іванна Климпуш-Цинцадзе.

Саме так вона відповіла на запитання кореспонденту Укрінформу, чи відчуває українська сторона занепокоєння щодо певного пом’якшення Заходу у ставленні до дій Росії, особливо в контексті нещодавнього обміну українських політв’язнів та військовополонених моряків на російських найманців та колаборантів.

"Ми мали сьогодні кілька зустрічей, і не лише в Європарламенті. Зустрічалися, у тому числі, з послами країн ЄС, які відповідають за політичну та безпекову складову. Там ми чітко і всі разом, від імені Комітету, незалежно від політичної приналежності, наполягали на тому, що санкції стосовно Російської Федерації в жодному випадку не мають зніматися. Ми казали, що вдячні за продовження індивідуальних санкції, і розраховуємо, що секторальні санкції так само будуть продовжені без додаткової дискусії, з огляду на те, як зараз себе поводить Російська Федерація", - сказала голова Комітету ВР.

За її словами, дискусія велася також навколо реагування на нещодавні дії Росії, включаючи незаконну російську "паспортизацію" українських громадян на окупованих територіях, спроби Кремля поширити її. У цьому ж контексті було порушене питання щодо необхідності запровадження додаткових санкцій ЄС проти осіб, причетних до організації так званих "виборів" на території окупованого Криму.

"Насправді дискусія велася у напрямку нарощування цього санкційного тиску з боку ЄС, а не про те, що він може бути пом’якшений", - додала Климпуш-Цинцадзе.

Читайте також: Климпуш-Цинцадзе розповіла про 50 “друзів України” у Європарламенті

Таку думку підтримав член делегації, перший заступник голови Комітету ВР з питань інтеграції України з ЄС Вадим Галайчук.

"Одна з обіцянок, яку ми давали нашим виборцям – наблизити мир на сході України, повернути додому наших полонених і намітити шляхи для вирішення цієї проблеми. Ми сьогодні почули від наших європейських друзів дуже чіткі месиджі. Стосовно того, що вони не забули про дії Росії, яка підігріває цю ситуацію на сході, стосовно того, що санкції залишаються ефективним механізмом, і в жодному разі ми не маємо їх відміняти, або допускати будь-які ініціативи, які б дозволили Росії уникнути відповідальності, в тому числі – і санкцій", - наголосив народний депутат України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-