Климпуш-Цинцадзе розповіла про 50 “друзів України” у Європарламенті

Климпуш-Цинцадзе розповіла про 50 “друзів України” у Європарламенті

Укрінформ
Неформальна група друзів України, яка була утворена в Європарламенті поряд із офіційними структурами на кшталт парламентського Комітету Асоціації Україна-ЄС, продовжуватиме активно підтримувати Україну.

Про це у Брюсселі під час зустрічі з пресою після першого засідання такої неформальної групи заявила голова комітету Верховної Ради з питань інтеграції України з ЄС Іванна Климпуш-Цинцадзе, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Це була зустріч із групою друзів України, з людьми, які розуміються на тому, що відбувається в Україні, які уважно слідкують за цим, і мають намір тримати високо в порядку денному ЄС питання щодо відновлення територіальної цілісності, незалежності і суверенітету України», - сказала очільниця комітету ВР.

Читайте також: Кулеба закликає євродепутатів і надалі тримати українське питання серед пріоритетів

Вона зауважила, що за кількома першими резолюціями, які вже прийняв Європейський Парламент, можна побачити присутність суттєвої кількості європейських політиків – більше 500 депутатів, - які готові підтримувати документи, що містять безпосередню підтримку України, її реформ, або засуджують агресивні дії Російської Федерації.

«Наразі до цієї неформальної «групи друзів України» входить близько 50 європейських парламентарів. Думаю, що ця кількість буде з часом зростати, як це відбулося в часи попереднього складу Європарламенту. Ми в Україні також створимо подібну неформальну групу друзів ЄС, яка буде посилювати діалог, який ми маємо в рамках офіційних делегацій щодо взаємодії з Європарламентом – Парламентського комітету асоціації, і нашої делегації в ЄВРОНЕСТ (Парламентський форум Східного партнерства)», - додала Климпуш-Цинцадзе.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-