НАЗК пропонує зміни до законів про звітність кандидатів та партій

НАЗК пропонує зміни до законів про звітність кандидатів та партій

Укрінформ
Національне агентство з питань запобігання корупції пропонує зміни до законодавства в частині впровадження Єдиного державного реєстру звітності політичних партій та кандидатів.

Про це повідомляє пресслужба НАЗК.

"НАЗК схвалило проєкт Закону України «Про внесення змін до деяких законів України щодо удосконалення порядку подачі звітності політичних партій». Метою прийняття проєкту є запровадження електронної системи звітності політичних партій та кандидатів на загальнодержавних та місцевих виборах", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, ініціатором законопроєкту виступає Національне агентство.

Так, проєктом пропонується внести зміни до законів "Про політичні партії в Україні" та"«Про запобігання корупції", необхідні для подальшого впровадження Єдиного реєстру звітності політичних партій та кандидатів.

"Національне агентство продовжує роботу над створенням інформаційної-телекомунікаційної системи "Єдиний державний реєстр звітності політичних партій та кандидатів". Система має забезпечити публічність звітності та автоматизувати процес перевірки звітів партій та кандидатів у депутати. Вже затверджені технічні вимоги на побудову зазначеного реєстру та подані пропозиції стосовно включення до Держбюджету України видатків на впровадження даної ІТС у 2020 році", – повідомила член НАЗК Наталія Корчак, інформує пресслужба агентства.

Читайте також: НАЗК виявило недостовірні відомості в деклараціях посадовців майже на 8,3 мільйона

У НАЗК зауважили, що запропоновані зміни "покликані спростити процедуру подання звітності політичних партій та кандидатів на загальнодержавних та місцевих виборах в електронному вигляді та відмовитись від подання паперових форм звітності, підвищити ефективність державного контролю за діяльністю політичних партій та кандидатів на загальнодержавних та місцевих виборах, а також забезпечити прозорість, належне зберігання, оприлюднення та захист інформації".

Наразі проєкт перебуває на стадії погодження з відповідними державними органами.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-