Трамп підтвердив, що говорив із Зеленським про Байдена — Forbes

Трамп підтвердив, що говорив із Зеленським про Байдена — Forbes

Укрінформ
Президент США Дональд Трамп визнав, що обговорював питання щодо родини ексвіцепрезидента Джо Байдена в телефонній розмові з Президентом України Володимиром Зеленським, однак заперечив твердження, що він чинив тиск на Київ.

Про це пише в понеділок Forbes.

"Трамп підтвердив, що порушував питання (у телефонній розмові 25 липня – ред.) з новообраним президентом України про (родину – ред.) Байденів, а також корупцію. Однак він спростував твердження, що намагався чинити тиск на Зеленського з метою співпраці з його особистим адвокатом Руді Джуліанні для розслідування діяльності Гантера Байдена з енергетичною компанією Burisma", - зауважує видання з посиланням на коментарі Трампа напередодні для журналістів перед Білим домом.

Як повідомляв Укрінформ, у неділю президент США заявив, що розгляне питання щодо оприлюднення стенограми його розмови з Володимиром Зеленським наприкінці липня цього року. Водночас він зауважив, що це може зменшити рівень довіри у таких розмовах.

Читайте також: Пристайко запевняє, що Трамп не тиснув на Зеленського

"Проблема полягає в тому, що коли ви розмовляєте з іноземними лідерами, ви не хочете, щоб вони відчували, що не можуть говорити відкрито. Те саме з американським президентом. Ви хочете, щоб люди могли висловитися, не думаючи, що кожне сказане слово стане відомим всьому світу", - зауважив Трамп.

Минулого тижня стало відомо про скаргу так званого викривача з числа співробітників розвідки, які опрацьовують зарубіжні комунікації Білого дому. Він, зокрема, повідомив своєму керівництву, що під час розмови Трампа з іншим "іноземним лідером" (якого американські ЗМІ встановили як президента Зеленського) президент США зробив неприпустиму "пропозицію". За даними медіа, це могло стосуватися тиску на українську сторону з метою примусити відкрити розслідування проти родини Джо Байдена, який є головним конкурентом Трампа на наступних виборах президента США. Це може вважатися закликом до іноземної держави втрутитися у виборчу кампанію в Сполучених Штатах.

Згодом газета The Wall Street Journal повідомила, що Трамп "принаймні вісім разів закликав Володимира Зеленського співпрацювати з його особистим юристом Руді Джуліані в цьому розслідуванні". Сам же Джуліані під час інтерв'ю CNN заплутався настільки, що спочатку заперечив, а потім чітко визнав, що вимагав у представників офіційної влади України розпочати розслідування проти родини Байдена.

Тим часом, міністр закордонних справ України Вадим Пристайко заявив, що президент Трамп не чинив жодного тиску на Зеленського під час їхньої телефонної розмови.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-