У Зеленського розповіли про ідею нового міжнародного договору

У Зеленського розповіли про ідею нового міжнародного договору "на століття"

Укрінформ
Команда Президента працює над ідеєю підписання багатостороннього міжнародного договору зі США, Великою Британією, Німеччиною, Францією та Китаєм про гарантії територіальної цілісності і суверенітету України.

Про це повідомив помічник глави держави Андрій Єрмак в інтерв'ю виданню "Лівий берег".

"У нас є ідея - зараз я говорю про це вперше - яка тепер звучить в різних переговорах, щоб врегулювання ситуації (на Донбасі - ред.) закінчилося підписанням масштабного міжнародного договору, в якому б взяли участь всі найбільші гравці: Сполучені Штати, Велика Британія , Німеччина, Франція, Китай, - які зафіксували б на роки, а краще на століття, наш суверенітет, територіальну цілісність", - сказав Єрмак.

Читайте також: "Формула Штайнмаєра" ляже в основу законопроєкту — помічник Зеленського

Водночас він нагадав, що у України вже є досвід "непрацюючих документів і гарантій", і наголосив, що як один з елементів гарантії в Україні мають з'явитися штаб-квартири міжнародних організацій.

"Пройшовши важкий, трагічний шлях, ми як країна розуміємо, яке місце в світовому співтоваристві повинна зайняти Україна. Я вважаю, це було б величезним досягненням і проривом", - додав помічник Президента.

Він також наголосив, що при укладанні угоди слід звертати увагу на пункти, які дадуть можливість відстоювати свої права, в тому числі в суді.

"Якщо підходити до міжнародного договору з такої позиції, а не для того щоб підписати гарний документ і випити потім шампанського, тоді він працюватиме", - переконаний Єрмак.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-