Трамп не проти, щоб Джуліані свідчив перед Конгресом щодо України

Трамп не проти, щоб Джуліані свідчив перед Конгресом щодо України

Укрінформ
Президент США Дональд Трамп заявив у неділю, що не проти, аби його особистий адвокат Руді Джуліані свідчив би в Конгресі щодо закидів у бік глави Білого дому про начебто тиск на українське державне керівництво.

Про це американський президент висловився перед журналістами в неділю у своїй резиденції, повідомляє американський новинний портал Raw Story.

"Не бачу проблем, щоби Руді зробив це",- зауважив Трамп, коментуючи можливість слухань у Конгресі за участю його адвоката.

Водночас, він підкреслив, що в Україні існує "величезна проблема" з корупцією. "Якимось чином вони були причетні до багатьох різних речей, які мали місце в нашій країні, і, сподіваємось, це можна виправити", - зазначив президент Трамп.

Як повідомляв Укрінформ, навколо президента США виник скандал після того, як співробітник розвідки, який опрацьовував телефонну розмову Президента Трампа з "іноземним лідером", яким може бути Президент України Володимир Зеленський, подав скаргу своєму керівництву. Його непокоїли окремі висловлювання Дональда Трампа, які, згідно з даними американських ЗМІ, можуть трактуватися як тиск на українську сторону з метою примусити відкрити розслідування проти родини Джо Байдена, який є прямим конкурентом Трампа на наступних виборах Президента США.

Читайте також: Конгрес вимагає від адміністрації Трампа стенограму розмови із Зеленським

У п'ятницю видання The Wall Street Journal із посиланням на джерела, ознайомлені із ситуацією, повідомило, що під час телефонної розмови президентів США й України в липні цього року Дональд Трамп принаймні вісім разів повертався до прізвища Джо Байдена в контексті необхідності ініціювати в Україні розслідування проти його сина. Перед виходом публікації WSJ Дональд Трамп неодноразово заперечував, що говорив про будь-які "невідповідні речі" з іноземним лідером. Крім того, у п'ятницю він прямо заявив журналістам у Білому домі, що не обговорював жодних питань щодо Байдена із Президентом Зеленським.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-