Байден закликав провести розслідування проти Трампа

Байден закликав провести розслідування проти Трампа

Укрінформ
Ексвіцепрезидент США Джо Байден звинуватив Дональда Трампа у зловживанні владою та закликав провести розслідування проти чинного глави Білого дому у зв'язку з повідомленнями, що він міг чинити тиск на владу в Україні.

Про це Байден заявив у суботу в штаті Айова в контексті своєї президентської кампанії, повідомило видання The Hill.

"Залежно від того, що знайде Палата представників, йому (Дональду Трампу – ред.) може бути оголошений імпічмент, але я не роблю жодних суджень зараз. Палата представників має розслідувати це", - заявив лідер перегонів серед демократів.

Він підкреслив, що дії Трампа виглядають як "надмірне зловживання владою". 

Читайте також: Україна стала новим чинником у передвиборчій кампанії в США - Клімкін

Як повідомлялося, у США набирає обертів скандал після того, як співробітник розвідки, який опрацьовував телефонну розмову Президента Трампа з "іноземним лідером", яким може бути Президент України Володимир Зеленський, подав скаргу своєму керівництву. Його непокоїли окремі висловлювання Дональда Трампа, які, згідно з даними американських ЗМІ, можуть трактуватися як тиск на українську сторону з метою примусити відкрити розслідування проти родини Джо Байдена, який є прямим конкурентом Трампа на наступних виборах Президента США.

У п'ятницю видання The Wall Street Journal із посиланням на джерела, ознайомлені із ситуацією, повідомило, що під час телефонної розмови президентів США й України в липні цього року Дональд Трамп принаймні вісім разів повертався до прізвища Джо Байдена в контексті необхідності ініціювати в Україні розслідування проти його сина.

Читайте також: У Штатах закликають до імпічменту Трампа через спроби тиснути на Україну

Перед виходом публікації WSJ Дональд Трамп неодноразово заперечував, що говорив про будь-які "невідповідні речі" з іноземним лідером. Крім того, у п'ятницю він прямо заявив журналістам у Білому домі, що не обговорював жодних питань щодо Байдена із президентом Зеленським.

Тим часом, у четвер у Палаті представників Комітет з питань розвідки провів перші закриті слухання у справі щодо можливого тиску з боку Трампа на Зеленського, пов'язаного з імовірною вимогою відкрити в Україні розслідування проти родини Байдена. Слухання проводилися за участю головного інспектора розвідувальної спільноти Майкла Аткінсона та стосувалися скарги співробітника розвідки після телефонної розмови президентів України та США.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-