"Формула Штайнмаєра" ляже в основу законопроєкту — помічник Зеленського

Укрінформ
"Формула Штайнмаєра" ляже в основу законопроєкту, який буде винесено на публічне обговорення.

Про це повідомив помічник Президента Андрій Єрмак у Facebook.

"Вчора зустрічався в Офісі Президента з активістами, щоб обговорити «формулу Штайнмаєра» та її роль у врегулюванні ситуації на Донбасі. І хочу повторити те, що сказав на зустрічі: нічого не буде вирішуватися без відома суспільства. Процес імплементації формули має декілька етапів, це не разове рішення. Формула - це не закон. Це база, яка ляже в основу законопроєкту, за який будуть голосувати і який буде винесено на публічне обговорення", - написав він.

Єрмак наголосив, що це буде згодом, а наразі необхідно забезпечити припинення вогню на Донбасі: "Над цим і працюємо".

Як повідомляв Укрінформ, 18 вересня міністр закордонних справ України Вадим Пристайко заявив, що на зустрічі радників лідерів країн "нормандського формату" було обговорено і погоджено "формулу Штайнмаєра" щодо дії закону про особливий статус Донбасу та розведення військ на трьох ділянках.

Читайте також: Пристайко запевнив, що амністії бойовиків у "формулі Штайнмаєра" немає

Перед тим Пристайко повідомляв, що українська влада опрацьовує можливість проведення місцевих виборів по всій країні, включаючи окремі райони Донецької і Луганської областей.

Раніше Президент Володимир Зеленський заявив, що "формула Штайнмаєра" і всі пункти Мінських угод будуть розглядатися на саміті "нормандської четвірки".

Помічник президента РФ Юрій Ушаков повідомив, що Кремль наполягає, щоб на саміті "нормандської четвірки" були зафіксовані на папері "залізні домовленості" про розведення сил у Станиці Луганській, Золотому і Петровському, особливий статус Донбасу і "формула Штайнмаєра", про що треба домовитися напередодні зустрічі лідерів країн.

Українські волонтери, учасники бойових дій на Донбасі, активісти, громадські та політичні діячі виступили з різкою критикою можливості прийняття цієї "формули", оскільки вона має ознаки капітуляції України. 17 вересня вони підписали звернення до Президента Зеленського та окреслили "червоні лінії" внутрішньої та зовнішньої політики, які не слід перетинати владі.

Читайте також: Україна не знімає питання миротворців ООН на Донбасі — Кислиця

19 вересня у Києві відбулася масова акція протесту, на якій люди вимагали не погоджуватися на "формулу Штайнмаєра".

Фото: Андрій Єрмак, Facebook.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-