Україна стала новим чинником у передвиборчій кампанії в США - Клімкін

Україна стала новим чинником у передвиборчій кампанії в США - Клімкін

Укрінформ
Колишній міністр закордонних справ Павло Клімкін вважає, що Україна стала чинником у передвиборчій президентській кампанії в США.
Про це він написав на своїй сторінці у Facebook.

"Хочемо ми того чи ні, але Україна стала чинником у передвиборчій президентській кампанії в США. Буде багато спроб з’ясувати, що і кому казав Руді Джуліані, що казав або не казав Дональд Трамп стосовно Джо Байдена. Але важливо, що Україну будуть сприймати як джерело проблем, а не позитиву. І це може нам дорого коштувати", - зазначив Клімкін.

На його думку, проблема не тільки у новому контексті для візиту Президента Володимира Зеленського до США і його зустрічі з американським лідером Дональдом Трампом. "Це буде на порядку денному під час всієї американської кампанії. Але коли йде хвиля, їй немає сенсу протистояти: слід або відступити, або зайнятися серфінгом", - додав він.

Читайте також: Трамп назвав телефонну розмову з Зеленським чудовою, а скандал - вигаданим

Як повідомлялося, у США набирає обертів скандал після того, як працівник розвідки, який опрацьовував телефонну розмову президента Трампа з "іноземним лідером", яким може бути Президент України Володимир Зеленський, подав скаргу своєму керівництву. Зокрема, його занепокоєння викликали окремі висловлювання Трампа, які, за даними американських ЗМІ, можуть трактуватися як тиск на українську сторону з метою змусити відкрити розслідування проти сім'ї Джо Байдена, який є прямим конкурентом Трампа на наступних виборах президента США.

У цьому зв'язку Байден наполягає на оприлюдненні цієї розмови.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-