Позиція України на сесії ПАРЄ буде представлена - Гончаренко

Позиція України на сесії ПАРЄ буде представлена - Гончаренко

Укрінформ
Народні депутати-члени української делегації в Парламентській асамблеї Ради Європи, які були і в минулому складі делегації, вирушать на найближчу сесію ПАРЄ.
Про це заявив член української делегації Олексій Гончаренко, народний депутат з фракції "Європейська солідарність" на своїй сторінці в Facebook.

"Інтереси України треба відстоювати. Тому ті представники старої делегації, які увійшли і до нового складу, включаючи мене, збираються їхати на сесію, щоб представити позицію України. Вважаю неприпустимим, щоб на такому найважливішому міжнародному майданчику, як ПАРЄ, звучала позиція Кремля і не звучала наша позиція ", - зазначив депутат.

За його словами, той факт, що Україна не подає свій новий склад делегації на найближчу сесію ПАРЄ, яка стартує 30 вересня, - це "серйозний дипломатичний сигнал, який демонструє реакцію країни на повернення в ПАРЄ російської делегації без санкцій".

Гончаренко також заявив, що вважає важливим, щоб у роботі сесії взяла участь і новий керівник української делегації Єлизавета Ясько.

"Треба входити в курс справи і продовжити роботу з формування коаліції країн, які будуть боротися за збереження Ради Європи як авторитетної міжнародної організації, що відстоює демократію, права людини і верховенство права. Інакше переможцем у цій ситуації вийде Путін. Ми не маємо права це допустити" , - підкреслив Гончаренко.

Читайте також: Депутатка від "Слуги народу" очолила делегацію Ради у ПАРЄ

Як повідомляв Укрінформ, голова Комітету Верховної Ради з питань зовнішньої політики і міжпарламентського співробітництва Богдан Яременко заявив, що українська парламентська делегація в ПАРЄ не буде присутня на найближчій сесії Парламентської асамблеї Ради Європи.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-