Трамп вісім разів згадував про Байдена у розмові з Зеленським – WSJ

Трамп вісім разів згадував про Байдена у розмові з Зеленським – WSJ

Укрінформ
Під час телефонної розмови президентів США й України в липні цього року Дональд Трамп принаймні вісім разів повертався до прізвища Джо Байдена в контексті необхідності ініціювати в Україні розслідування проти його сина.

Такі подробиці – всупереч заявам самого Трампа – повідомило в п'ятницю впливове американське видання The Wall Street Journal із посиланням на джерела, ознайомлені із ситуацією.

"Президент Трамп під час телефонної розмови в липні неодноразово чинив тиск на Президента України, щоби ініціювати розслідування проти сина кандидата в президента від демократів Джо Байдена, принаймні вісім разів закликаючи Володимира Зеленського співпрацювати з його особистим юристом Руді Джуліані в цьому розслідуванні", - зазначається в публікації.

Читайте також: Адвокат Трампа ненароком визнав, що просив Україну розслідувати справу Байдена

При цьому наводиться цитата одного з джерел, яка пояснює прохання Трампа.

"Він (глава Білого дому – ред.) сказав йому (президенту Зеленському – ред.), що той повинен працювати з Джуліані щодо Байдена й також, що люди в Вашингтоні хотіли би знати, чи правдивими є ці твердження (щодо сина ексвіцепрезидента)",- зауважило джерело.

Водночас, за словами співрозмовників, під час бесіди не згадувалося про оборонну допомогу США для України, яку Білий дім призупинив згодом, однак був вимушений відновити після тиску з боку Конгресу США.

Читайте також: Трамп заперечує домовленості із Зеленським щодо розслідування справи Байдена

Перед виходом публікації WSJ Дональд Трамп неодноразово заперечував, що говорив про будь-які "невідповідні речі" з іноземним лідером.

Крім того, у п'ятницю він прямо заявив журналістам у Білому домі, що не обговорював жодних питань щодо Байдена із президентом Зеленським.

Тим часом, у четвер у Палаті представників Комітет з питань розвідки провів перші закриті слухання у справі щодо можливого тиску з боку Трампа на Зеленського, пов'язаного з імовірною вимогою відкрити в Україні розслідування проти родини Байдена. Слухання проводилися за участю головного інспектора розвідувальної спільноти Майкла Аткінсона та стосувалися скарги співробітника розвідки після телефонної розмови президентів України та США.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-