Пристайко зустрінеться із Сійярто у Нью-Йорку

Пристайко зустрінеться із Сійярто у Нью-Йорку

Укрінформ
Міністр закордонних справ України Вадим Пристайко планує на полях Генеральної асамблеї ООН у Нью-Йорку зустрітися з главою МЗС Угорщини Петером Сійярто для обговорення розблокування засідання комісії Україна-НАТО на рівні президентів та міністрів.

Про це Пристайко заявив в інтерв'ю "Європейській правді".

"Ми плануємо зустріч із нашими угорськими партнерами вже найближчим часом. Президент Угорщини був на інавгурації. Наступного тижня в Нью-Йорку я планую зустрічі з міністром Сійярто", - сказав Пристайко.

Він додав, що окремо планується зустріч Президента України Володимира Зеленського з Вишеградською четвіркою, де будуть всі чотири лідери, в тому числі Віктор Орбан.

Як відомо, відносини України та Угорщини ускладнилися після голосування Верховною Радою за закон "Про освіту". Закон у другому читанні та в цілому ухвалили 5 вересня 2017 року, він набув чинності 28 вересня. Згідно з нормами цього документа, розширено використання державної мови в шкільному навчанні.

Читайте також: Пристайко пояснив, чому в Мінську не підписали "формулу Штайнмаєра"

Угорщина висловила занепокоєння майбутнім угорської меншини в Україні. У Будапешті блокують засідання комісії Україна – НАТО на вищому рівні і заявляють, що готові протистояти євроатлантичній інтеграції України, поки до закону не буде внесено змін.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-