Андрій Нестасе, віцепрем'єр-міністр Молдови
У боротьбі з фінансовими злочинами Молдові необхідна допомога України
20.09.2019 18:51

Один з лідерів протестного руху в Молдові, керівник політичної партії «Платформа «Гідність і правда», нинішній віцепрем'єр-міністр Андрій Настасе очолив одне з найбільш проблемних, за його словами, відомств – Міністерство внутрішніх справ.

В ексклюзивному інтерв'ю Укрінформу політик розповів не тільки про те, чому це міністерство виявилося функціональним, але й про те, які пріоритетні реформи в системі правосуддя і МВС має намір проводити, щоб повернути довіру громадян до державних інститутів, насамперед до системи правосуддя.

ПОПЕРЕДУ ВЕЛИЧЕЗНА ПОВСЯКДЕННА РОБОТА

- «Барикади» позаду. Ви в керівництві країни. Які відчуття і прагнення?

- Відчуття величезної відповідальності перед людьми та їхніми очікуваннями, які нереалізовані протягом майже трьох десятків років. За їхній страх перед авторитарним режимом однієї несамовитої людини, яка захопила країну і править нею протягом останніх трьох років.

Це величезне бажання зробити свою країну вільною, успішною, де закон буде діяти рівно для всіх, і усі правові інститути будуть функціонувати ефективно і незалежно від політиків. За відчуттями, звичайно ж, – і прагнення до того, щоб люди відчули себе причетними до зміни життя у Молдові на краще і жили в достатку.

І при цьому усе це хочеться зробити якомога швидше. Хоча об'єктивно розумію, усвідомлюю, що так швидко, як хочеться, не вийде. Попереду величезна повсякденна робота всіх структур.

- Пане віцепрем'єр, звичайно ж, не можу не запитати про ваше голосування у Парламентській асамблеї Ради Європи за повернення делегації Росії в ПАРЄ. Хотілося б для українських читачів дізнатися з перших вуст, чому ви голосували за повернення Росії права голосу?

Я голосував не за Росію, а за нові процедури Парламентської асамблеї Ради Європи

- Питання було дуже складним для мене. Хочу підкреслити, що я голосував не за Росію і не проти України, а за нові процедури Парламентської асамблеї Ради Європи і створення нового механізму впливу на проблемні країни та конфліктні ситуації, в тому числі пов'язані з сепаратизмом.

Більшість європейських країн вважали, що необхідно шукати нові підходи в цьому напрямку, і їх аргументи були для мене досить переконливими, тому що всі країни повинні брати участь у прийнятті важливих рішень у рамках єдиного простору, оскільки діалог є єдиним способом гарантувати стійкість всього європейського проекту.

Буду боротися за територіальну цілісність своєї країни, України, Грузії

Однак це жодним чином не виправдовує колишні дії Росії, включно із анексією Криму.

Але я повторюю, моє сприйняття регіональних конфліктів на пострадянському просторі не змінилося, і я буду продовжувати всіляко боротися за територіальну цілісність своєї країни, України, Грузії та інших країн. І ніколи і нікуди не зникне моя глибока повага до українського народу, з яким нас багато що пов'язує.

СТРУКТУРИ МВС ВИКОРИСТОВУВАЛИСЯ ДЛЯ ЗАЛЯКУВАННЯ

- Скоро виповниться 100 днів відтоді, як до влади прийшли блок ACUM і партія «Платформа гідності і правди», яку ви очолюєте. Чи задоволені ви особисто, як віцепрем'єр і міністр внутрішніх справ, результатами роботи? Наскільки легко (або складно) поєднувати роботу заступника прем'єр-міністра, міністра і лідера партії?

- Я дуже вимоглива людина і вважаю себе також дуже самокритичним. Але, з огляду на те, що я є міністром найбільш проблемного та об'ємного міністерства, думаю, що має право заявити про деякі позитивні результати.

Вже не секрет, що при колишньому режимі певні структури міністерства використовувалися для залякування опозиції, прослуховування небажаних осіб і стеження за ними, а також для проведення спеціальних провокаційних операцій проти опонентів уряду. Боротьба з злочинністю, на жаль, відходила на другий план.

Повністю зламати цю систему за три місяці, звичайно ж, неможливо. Втім, нам вдалося багато чого змінити навіть за ці 100 днів.

П'яте Управління або так звана політична поліція, яка займалася лише боротьбою з опозицією, була ліквідована. Почалося очищення системи від кримінальних елементів. Триває безкомпромісна боротьба з незаконним обігом наркотиків і контрабандою, і вже є результати. Наша команда на всіх рівнях намагається запобігати фактам корупції в структурах МВС.

Звичайно, все відразу не вирішити, але ми дали можливість громадянам безпосередньо повідомляти про факти корупції і зловживань співробітниками МВС. Ніхто з керівництва не ходить в оточенні десятка охоронців і не ховається від людей.

Я особисто перевіряю сигнали, які надходять, і намагаюся контролювати дотримання закону і вимагаю від підлеглих коректного та ввічливого поводження з людьми у будь-яких ситуаціях. Маю намір жорстко припиняти хамство, нахабство і зловживання наявністю погонів будь-якого рангу.

Хотілося б зупинити ворожнечу в правових структурах. Робимо перші кроки налагодження ефективної взаємодії та лояльної співпраці з прокуратурою та іншими державними установами на благо наших громадян.

Водночас я вживаю заходів для покращення повсякденній діяльності поліції і служб екстреної допомоги, які, на мій погляд, повинні бути деполітизованими і служити не політикам, а Закону і людям.

За підтримки зовнішніх партнерів технічна модернізація міністерства поліції, а також служб екстреної допомоги, активізувалася завдяки проектам, які раніше були заблоковані донорами внаслідок політичної ситуації.

Звичайно, досягнення значних результатів і за короткий час потребують максимальної особистої участі хоча б на першому етапі. Через 24-годинну зайнятість у міністерстві партійна робота певною мірою страждає. Але я впевнений, що після 20 жовтня Платформу «Гідність і правда» очікують фундаментальні зміни. Належить адаптуватися до нових політичних умов, зважаючи на перехід від опозиції до правлячої партії і визначити ідеологічні пріоритети.

МИ НЕ «ПРИГОЛОМШИЛИ СВІТ», АЛЕ В КРАЇНІ СТАЛО ВІЛЬНІШЕ ДИХАТИ

- За час перебування при владі коаліції громадяни дізналися багато шокуючої інформації про суми хабарів. Розмах корупційних схем (порівняно з зарплатами і заробітками простих громадян) не тільки вражає, а й породжує певну безвихідь. Ви вірите, що зможете повернути «колесо історії»?

- Якби я не вірив, то ніколи не пішов би в політику. Моя політичне життя в країні на виду, і був, як ви пам'ятаєте, час – у 2013-2014 роках, коли я практично наодинці боровся з системою вже тоді практично захопленої держави. Розповідав громадянам про відмивання десятків мільярдів доларів російською мафією. Про проблеми у банківському секторі.

Тоді ще багато хто вірив, що Молдова – це «історія успіху» на шляху до європейської інтеграції. Потрібен був шок у вигляді крадіжки більше мільярда євро з декількох молдавських банків, щоб люди вийшли на протести і з'явилася здорова політична альтернатива.

Але кілька років диктаторський режим Плахотнюка (Володимир Плахотнюк – колишній лідер Демократичної партії, який залишив Молдову 14 червня нинішнього року під час передачі влади новій коаліції – ред.) практично задавив цю альтернативу.

Згоден, з'явилася безвихідь, і ще 100 днів тому здавалося, що Плахотнюк – це назавжди. Однак саме вірою і своєю завзятістю в цій боротьбі ми прагнули до повалення режиму і, хай не повністю, але зламали цю безвихідь. Усе вирішили кілька днів, які, якщо не «приголомшили світ», то, принаймні, дозволили країні дихати набагато вільніше.

Попереду ще величезний обсяг роботи, але його реально можна виконати. При всьому нашому тридцятирічному запізненні. Необхідні непохитна політична воля і професійні кадри.

- Про рівень корупції свідчить і остання операція з затримання бізнесменів, причетних до відмивання понад 1,5 мільйонів євро. Це сприяє якось поповненню бюджету?

- Відразу, на жаль, ні. Завдано дуже істотних збитків. Але зараз важливо через законні важелі конфіскувати якомога більше майна, наворованного цими шахраями і, природно, продати його з метою повернення грошей в казну і відшкодування збитків бюджету. Але, звичайно ж, дуже швидко це не вийде. А у майбутньому потрібно більш суворо контролювати витрачання бюджетних коштів і протистояти їх розбазарюванню. Повірте, так, як було, більше не буде.

ЗЛОДІЇ З БАГАТОРІЧНИМ СТАЖЕМ У ВИЩИХ ЕШЕЛОНАХ ВЛАДИ ПОВИННІ СИДІТИ У В'ЯЗНИЦІ

- Як коаліція має намір повернути людям віру в те, що влада буде думати і про них? Адже поки ніхто конкретно не відповів ні за вкрадений мільярд, ні за корупційні схеми, ні за обсяги контрабанди у фантастичних розмірах, ні за багато інших протиправних дій, які «процвітали» у вищих ешелонах влади, про які громадяни дізналися зі ЗМІ? У чому причина такої уповільненої дії?

- Не знаю, чи є в Молдові людина, яка більше мене хоче, щоб злодії з багаторічним стажем з вищих ешелонів влади сиділи у в'язниці. Я витратив сім років життя для того, щоб відбулися нинішні зміни. І життя, сповненого погроз для мене і моєї сім'ї, яку я був змушений вивезти за кордон у 2012 році. І зараз бачу її дуже рідко. Один мій друг сказав мені, що, рятуючи Молдову, я можу втратити сім'ю. Але і країна, і сім'я для мене однаково дорогі, і я не можу вибирати між ними.

Але при всіх моїх і наших прагненнях, як би, вибачте, не «свербіли руки», йти шляхом беззаконня і правового нігілізму ми не будемо. У такому випадку, чим ми будемо відрізнятися від них? Відплата має бути законною. А для цього потрібно більше часу. Складно сьогодні розраховувати на адекватне правосуддя з нинішніми прокурорами і суддями. За один день цього не зміниш. От для чого потрібна швидка і водночас глибинна реформа юстиції. Потрібно змінити багато законодавчих актів, щоб здійснити низку відставок, тому що попередня влада постаралася зробити своїх людей незмінними.

Втім, рухаємося вперед. Це видно і по тих кримінальних справах, які були відкриті або відновлені протягом останніх тижнів, і по затриманнях. Я не буду їх перераховувати, це займе дуже багато часу. Тому я прошу наших громадян набратися трохи терпіння. Ми знаємо, наскільки великими є очікування. Постараємося виправдати надії людей. Думаю, і Декларацію про захоплену державу, прийняту Парламентом 8 червня 2019 року, ми будемо використовувати набагато активніше.

ОПТИМІЗАЦІЯ - НЕ ОБОВ'ЯЗКОВО СКОРОЧЕННЯ

- На одному із засідань уряду була схвалена ваша ініціатива щодо реструктуризації, точніше, щодо оптимізації центрального апарату МВС через його непрацездатність. Як ви маєте намір підвищити ефективність роботи структур МВС, і чи не боїтеся ви примножити кількість недоброзичливців? Будь-яка оптимізація передбачає скорочення персоналу?

- Насамперед важливо підкреслити, що нам довелося відновити те, що було знищено в минулому. Центральний апарат МВС був виведений з ладу через скорочення чисельності його персоналу і оформлення на роботу «зацікавлених» осіб. Я виявив, що деякі люди займали посади лише на папері, а насправді виконували інші обов'язки.

Таким чином, реструктуризація фактично включає в себе збільшення кількості співробітників, а також створення нових департаментів, в тому числі одного, який призначений для координації політики, пов'язаної з інституційним розвитком. Щодо структур, що я можу вам сказати, що реформа поліції, яка проводиться за підтримки ЄС, буде продовжена, як і реформа карабінерів.

До кінця 2020 карабінери повинні стати повністю професійними, відповідно до аналогічних структур у Європі. Мені імпонує європейська концепція лояльного співробітництва між державними установами, тому я настійно вимагаю від підлеглих усіх структур припинити будь-яке суперництво, тому що ми тут для того, щоб служити громадянам. Налагодивши контакти, установи будуть працювати набагато ефективніше.

З цією метою ми ініціювали підписання меморандуму про співпрацю з мерією Кишинева, так як є кілька сфер, таких як, наприклад, громадський порядок і безпека, у яких обидва заклади - МВС і адміністрація міста – володіють певною компетенцією і можуть допомогти у вирішенні питань, які становлять взаємний інтерес.

- Ви наполягаєте на збільшенні зарплат співробітникам правоохоронних органів. Чи сприятиме це підвищенню ефективності роботи поліцейських?

- Зрозуміло, що одним лише підвищенням зарплат не вирішиш проблему ефективності роботи будь-якого правоохоронного органу. Оптимальний варіант – добре оплачуваний професіонал. Але це теоретичний варіант, не прив'язаний до конкретної ситуації. На жаль, в юстиції, і не тільки, вже є закрита каста осіб, які настільки загрузли в корупції, що їх не виправить і не допоможе жодне підвищення зарплат. Тут потрібна незалежна оцінка, чистка та прийом на роботу високопрофесійних фахівців. Нехай молодих. Нехай менш досвідчених, але – незаплямованих у брудних справах. От їм і потрібно надати хороші зарплати.

Водночас і серед нинішніх поліцейських, прокурорів, суддів є певна частина чесних людей. Дуже важливо не втратити їх. Але починати процес очищення, звичайно, необхідно з прокурорів і суддів.

За кілька місяців в МВС я переконався ще раз, яку важливу роль відіграли Прокуратура та судова система в процесі захоплення держави – і без кардинальних змін тут повної деолігархізації не здійснити.

МИ ПРАГНЕМО ДО СПІВПРАЦІ З УКРАЇНОЮ

- Чи є угоди про спільну боротьбу зі злочинністю, домовленості про взаємодопомогу з Україною?

- Ми активно працюємо над цим. Ведемо переговори, і я сподіваюся, що найближчим часом відбудеться зустріч з українським міністром внутрішніх справ, на якій ми обговоримо багато питань, подібних до тих, які ми дискутували з моїм колегою з Румунії.

Взагалі, міжнародне співробітництво є для нас пріоритетом. Особливо в контексті тих масштабних фінансових злочинів, які мали місце і в Україні, і в Молдові.

І величезне за сумами відмивання грошей, і банківська крадіжка проводилися за допомогою низки іноземних банків. Ось чому нам потрібна співпраця, взаємодопомога, і більш часті зустрічі, особливо з сусідами, адже Молдові дуже необхідна допомога інших країн, і України в тому числі.

Саме ці питання я детально обговорив зі своїми колегами в США, де поінформував американську владу про ситуацію з розслідуванням резонансних злочинів у нашій країні і попросив допомоги американських спецслужб. На жаль, попередня влада за 4 роки лише імітувала розслідування, але ніяк не співпрацювала з іншими країнами.

- На адресу уряду, коаліції і безпосередньо міністра МВС багато критики. Не побоюєтеся розчарування з боку громадян? у тому числі і з боку тих, хто вас постійно підтримував?

- Я дуже радий, що люди після зміни влади можуть вільно і відкрито висловлювати свою думку – і критичну в тому числі. І нехай часто критика на нашу адресу не дуже обґрунтована, але добре, що вона є. Це допомагає нам постійно відчувати пульс суспільства.

Щодо очікувань та реальних можливостей я вже висловився. Я добре відчуваю настрій людей. Чітко розумію, що і як потрібно робити. Знаю, що за можливості треба рухатися трохи швидше. Але суто в правовому полі. Будь-які спроби «народного суду» ми допустити не можемо. Намагаюся кожну вільну хвилину зустрічатися на вулиці та на ринках з людьми і пояснювати їм наші дії. Ми позбулися Плахотнюка, але ми не позбулися установ, якими він і його люди все ще керують.

Ми все намагаємося робити згідно із законом. Є поставлені цілі, і їх треба досягати. Відчуваю підтримку і вірю в мудрість наших громадян. Зміни вже відчуваються, а найближчим часом вони будуть ще більш наочні. І тоді розчарування, яке існує в суспільстві, зміниться вірою і терпінням.

КРАЇНА НЕ ЖИТИМЕ ЗА ПРАВИЛАМИ ПЛАХОТНЮКА

- Сьогодні багато говорять про нову угоду між соціалістами і блоком «АКУМ». Наскільки вона була необхідною, якщо коаліція і так працює, і поки що успішно, і реформи в країні нехай повільно, але здійснюються? Є щось, чого люди не знають, а мають знати?

- Коли ми підписували першу угоду з соціалістами, тоді не існувало ні уряду, ні керівництва Парламенту. Було прийнято дуже непросте рішення про тимчасовий союз двох абсолютно різних політичних формувань. Це була політична угода, якою ми намагалися подолати прірву недовіри. Якісь речі вдалося реалізувати, по якимось – залишилися питання.

Не можу сказати, що мені, як проєвропейського політику, дуже комфортно в такій коаліції. Але так розпорядилася виборці, і ми повинні були вибирати між звільненням країни і повторними виборами за правилами Плахотнюка.

Я вважаю, що нам необхідна була не політична угода, а інституційний договір з проведення реформ. Сторонами цього договору стали державні інститути, такі як уряд, Парламент і президент. Це технічна угода з дорожньою картою реформ, серед яких пріоритетом залишається фундаментальне реформування юстиції. Саме таким став новий підписаний вже договір між трьома політичними силами, які взяли на себе відповідальність за країну в червні 2019 року.

ВІДНОВИТИ СПРАВЕДЛИВІСТЬ...

- Ви плануєте знову боротися за посаду кишинівського мера. Це прагнення відновити справедливість за анульовані результати минулих виборів, чи вами рухає бажання навести нарешті порядок у столиці?

- Обидва ваші твердження правильні. Я і моя команда у певному боргу перед кишиневцями після безпрецедентного анулювання виборів у столиці влітку минулого року. Це стало кульмінацією свавілля захопленої держави і відкритим викликом зовнішнім партнерам. Дуже сильно постраждав імідж Молдови. А більше сотні тисячам городян просто плюнули в обличчя і сказали, що ви ніхто і ваш вибір неважливий. Це зобов'язує.

Водночас, столиця у занедбаному стані. З 2017 року містом керують тимчасові люди, яких ніхто не обирав, а призначала одна людина з метою забезпечення своїх інтересів. І насамперед інтересів будівельної мафії, яка своїми незаконними забудовами знівечила столицю і замучила жителів Кишинева.

При цьому мер, який нібито керував містом два з половиною строки, не сильно допоміг столиці, як, власне, і «різношерстна» муніципальна рада. Ситуація сьогодні дуже складна, і потрібні швидкі та ефективні заходи команди професіоналів. Сподіваємося, блок АКУМ зможе змінити ситуацію. А при необхідності оперативно змінити і законодавство з питань управління містом.

Мені не потрібно багато часу, щоб увійти в тему. Всі проблеми були вивчені минулого року. Хіба що через втрату ще одного року потрібно буде діяти ще швидше. Я до цього готовий. Досвід оперативного управління МВС може стати дуже цінним у разі перемоги.

- Що ви маєте намір зробити, щоб поліцейські під час виборів – місцевих або парламентських – реально не втручалися в політичні процеси.

- Я вже зробив. Підписав наказ, згідно з яким поліцейським категорично забороняється хоч якось впливати на політичні процеси. Це повністю відповідає моєму курсу щодо деполітизації поліції. Їхнє єдине завдання у виборчому процесі – забезпечувати громадянам свободу виборів, запобігаючи будь-яким спробам підкупу виборців, незаконної агітації або будь-яким іншим спробам вплинути на волевиявлення громадян.

Зінаїда Гурська, Кишинів

Фото автора

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-