У Раді готують абсолютно новий законопроєкт про імперативний мандат - Арахамія

У Раді готують абсолютно новий законопроєкт про імперативний мандат - Арахамія

Укрінформ
У Верховній Раді за співавторства членів різних фракцій напрацьовують новий законопроєкт про імперативний мандат.
Про це журналістам у кулуарах парламенту сказав голова фракції "Слуга народу" Давид Арахамія, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Зараз у робочій групі ми напрацьовуємо окремий законопроєкт (про імперативний мандат, - ред.), і будемо потім виносити його на комітети, приймати... Цей законопроєкт передбачатиме право фракції позбавляти мандата депутата, який зайшов у парламент в її складі і обіцяв виконувати програму партії, дотримуватися позиції фракції, а потім щось трапилося, і до його роботи є системні зауваження. Але це має бути консолідована думка всієї фракції, а не одного чи навіть десятьох її членів, тобто якщо переважна більшість фракції вважає, що депутат не виконує тих обіцянок, які брав на себе, коли приєднувався до партії чи фракції, то це привід для того, щоб робити йому попередження. За вихід із фракції також позбавлятимуть мандату - я вважаю, що саме так і треба", - зазначив Арахамія.

За його словами, це буде "brand new (цілковито новий) законопроєкт", створений депутатами не лише "Слуги народу", а в співавторстві з членами інших фракцій парламенту.

"У нас немає амбіції бути авторами, у нас є амбіції ухвалити цей закон. Текст законопроєкту напрацьовується. Думаю, за два тижні ми матимемо концепт - такий, що можна на комітетах розглядати", - уточнив політик.

При цьому, додав він, попередні напрацювання, викладені в уже зареєстрованих законопроектах не будуть включені до нового документу.

Як повідомляв Укрінформ, Комітет ВР з питань антикорупційної політики відклав розгляд законопроєкту щодо вдосконалення правового регулювання питання входження народних депутатів України, обраних від політичних партій, до складу депутатських фракцій цих політичних партій.

Читайте також: Імперативний мандат: комітет ВР хоче почути авторів законопроєкту

Законопроєктом №1038 пропонувалося внести зміни до закону "Про статус народного депутата України", доповнивши статтю 4 пунктом 7, статтю 5 частиною четвертою, та виклавши статтю 13 в новій редакції, за якими народний депутат України, обраний від політичної партії, зобов’язаний увійти до складу депутатської фракції цієї політичної партії. Передбачається, що закон у разі його ухвалення набере чинності з 31 серпня 2019 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-