Дуда обіцяє сприяти у відкритті пункту пропуску на кордоні з Україною

Дуда обіцяє сприяти у відкритті пункту пропуску на кордоні з Україною

Укрінформ
Президент Польщі Анджей Дуда пообіцяв сприяти у відкритті нового пункту пропуску на польсько-українському кордоні між Люблінським воєводством та Волинською областю.

Про це Дуда заявив у середу під час відвідання міста Влодава на південному сході Польщі, розташованого неподалік кордону з Україною, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Якщо є воля з української сторони, то з нашої вона також може бути. Можу обіцяти наступне: хоча я не вирішую питання про прикордонні пункти (це рішення, які приймає уряд), але обіцяю підтримувати цю ініціативу”, - заявив Дуда.

Президент РП зауважив, що про збільшення пунктів пропуску на польсько-українському кордоні його просив під час нещодавнього візиту до Варшави Президент України Володимир Зеленський.

Читайте також: Питання перетину державного кордону транспортними засобами актуальні для громадян

Як повідомлялося, на відрізку кордону України з Польщею у Волинській області функціонує лише два пункти пропуску: "Ягодин-Дорогуськ" та "Устилуг-Зосін". Поблизу міста Влодава на українсько-польському кордоні періодично розгортається тимчасовий пункту пропуску “Адамчуки-Збереже” під час щорічних Днів добросусідства у серпні. В цьому році в рамках цих днів тимчасовий пункт “Адамчуки-Збереже” упродовж трьох днів перетинався в обидва боки понад 32 тис. рази.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-