"Нормандська зустріч" мала відбутися вчора, але Росія не змогла — Пристайко

Укрінформ
Зустріч лідерів країн "нормандського формату" мала відбутися у вівторок, 17 вересня, проте Росія не змогла взяти участь з технічних причин.

Про це заявив міністр закордонних справ Вадим Пристайко під час спільного засідання комітетів Верховної Ради з питань інтеграції України з ЄС та зовнішньої політики, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Нашим безумовним пріоритетом є завершення війни. Ми зараз активно просуваємося на цьому треку. Ви знаєте, що Президент Зеленський був готовий зустрітися (з лідерами "нормандської четвірки" — ред.), ця зустріч мала відбутися вчора. На жаль, Російська Федерація, цього разу з технічних причин, не змогла взяти участь, хоча і французька, і німецька делегації були готові до цієї зустрічі", - сказав міністр.

Читайте також: Пристайко назвав "формулу Зеленського" для врегулювання на Донбасі

Водночас він зазначив, що найближчим часом планується "повторення цього підходу" щодо чергової зустрічі чотирьох лідерів "нормандського формату".

Пристайко додав, що сьогодні спілкуватиметься з цього питання з міністром закордонних справ Німеччини.

Читайте також: Зеленський назвав три основні питання для майбутньої "нормандської зустрічі"

Як повідомлялося, раніше Президент Володимир Зеленський заявив, що наразі конкретної дати зустрічі лідерів країн "нормандського формату" немає, але Україна наполягає на такій зустрічі ще у вересні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-