Прокуратура оскаржує взяття на поруки Вілкула і Колєснікова

Прокуратура оскаржує взяття на поруки Вілкула і Колєснікова

Укрінформ
Прокуратура Дніпропетровської області оскаржує рішення Жовтневого районного суду в м. Дніпро, якими для колишніх народних депутатів Олександра Вілкула та Дмитра Колєснікова обрано запобіжний захід у вигляді особистої поруки.

Про це кореспонденту Укрінформу повідомили у пресслужбі прокуратури Дніпропетровської області.

«Прокуратура наполягає на обранні вказаним особам запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою», - йдеться в повідомленні.

Як раніше повідомляв Укрінформ, 17 вересня Жовтневий райсуд Дніпра віддав Олександра Вілкула та Дмитра Колєснікова на поруки на час досудового розслідування.

Читайте також: Вілкула й Колеснікова суд віддав на поруки на час слідства

16 жовтня 2018 року Верховна Рада VIII скликання не підтримала подання Генпрокуратури на зняття недоторканності зі співголови фракції партії "Опозиційний блок" Олександра Вілкула та не дала дозволу на притягнення його до кримінальної відповідальності. Також ВР не підтримала подання ГПУ щодо притягнення до кримінальної відповідальності народного депутата фракції "Опозиційний блок" Дмитра Колєснікова.

Тодішній генпрокурор Юрій Луценко назвав це “днем ганьби ВР”.

8 жовтня 2018 року Комітет ВР VIII скликання з питань регламенту визнав законним подання Генпрокуратури про притягнення до кримінальної відповідальності народного депутата Вілкула, якого підозрюють у земельних махінаціях. Слідство зібрало докази, що Вілкул сприяв протиправній передачі в оренду ПАТ "Орджонікідзевський гірничо-збагачувальний комбінат" земельних ділянок, які були колективною власністю колгоспу. Слідство вважає, що внаслідок зловживання службовим становищем народний депутат Вілкул завдав збитків держбюджету України на 15 млн грн.

Також регламентний комітет визнав законним подання ГПУ на Колєснікова. За даними слідства, Колесніков, перебуваючи на посаді очільника Агентства держмайна, у 2014 році підписав документи, відповідно до яких були відчужені два цехи Науково-дослідного та конструкторсько-технологічного інституту трубної промисловості ім. Я.Ю. Осади. У результаті це держпідприємство втратило можливість виготовляти ракети "Смерч", "Ураган" і "Град".

Повідомлено про підозру і розпочато розшук Олександра Вілкула та Дмитра Колєснікова 5 вересня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-