Пресслужба Гончарука просить FT спростувати публікацію про “переговори” щодо ПриватБанку

Пресслужба Гончарука просить FT спростувати публікацію про “переговори” щодо ПриватБанку

Укрінформ
Пресслужба Прем’єр-міністра України Олексія Гончарука направила офіційний лист-звернення до авторів матеріалу у виданні Financial Times з проханням спростувати викладену інформацію про те, що уряд нібито веде переговори з бізнесменом Ігорем Коломойським щодо ПриватБанку.

Про це йдеться у повідомленні пресслужби українського прем'єра на Урядовому порталі.

"Інформація, яка міститься в сьогоднішньому матеріалі видання Financial Times, не відповідає принципам об’єктивності, що їх повинні дотримуватися засоби масової інформації - тим паче ЗМІ такого рівня. Цитата, на якій базується висновок авторів матеріалу, вирвана з контексту та не є репрезентативною в контексті усієї наданої Прем'єр-міністром України інформації", - йдеться у повідомленні.

У пресслужбі прем'єра також підкресили, що Гончарук не надавав жодної інформації щодо ведення будь-яких переговорів як із бізнесменом Ігорем Коломойським, так і з будь-ким іншим із цього питання.

"Дана публікація не відповідає високим стандартам журналістської роботи. У зв’язку з цим ми направили офіційний лист-звернення до авторів матеріалу з проханням спростувати викладені у ньому тези, пов’язані з вищезазначеним", - йдеться у повідомленні.

Як повідомляв Укрінформ, раніше Прем'єр-міністр Олексій Гончарук заявив, що жодних перемовин у справі ПриватБанку уряд ні з ким не веде. За словами глави уряду, у розмові з журналістами FT він наголосив, що не настільки глибоко знає юридичні деталі цієї справи, щоб її коментувати по суті. "Але я впевнений, що буде зроблено все, щоб захистити гроші українських платників податків та національні інтереси України. І зроблено це буде в тісних консультаціях з міжнародними партнерами", - підкреслив Прем'єр-міністр.

Раніше видання Financial Times опублікувало статтю, в якій сказано, що Прем’єр-міністр України Олексій Гончарук заявив в інтерв'ю виданню, що українська влада прагне досягти компромісу з бізнесменом Ігорем Коломойським у справі ПриватБанку.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-