Передумов для вільних виборів на окупованому Донбасі поки немає — голова ОБСЄ

Передумов для вільних виборів на окупованому Донбасі поки немає — голова ОБСЄ

Укрінформ
Міністр закордонних справ Словаччини, чинний голова ОБСЄ Мирослав Лайчак переконаний, що місцеві вибори на нині непідконтрольній Україні території Донбасу мають бути вільними й проходити за українським законодавством, але наразі такої можливості немає.

Про це він заявив в інтерв’ю BBC News Україна.

“Про конкретні деталі мають домовитися сторони, і оскільки Донбас є територією України, я вважаю правомірним, що вибори можна організувати тільки в таких умовах, коли українська влада, український уряд скажуть, що є атмосфера, передумови для вільних виборів. На сьогодні такої ситуації немає”, - сказав Лайчак.

Він підкреслив, що вільні вибори на Донбасі можуть пройти тільки у вільних умовах і за українськими законами. Також, за його словами, має бути забезпечене спостереження з боку міжнародних спостерігачів — ОБСЄ, інших міжнародних організацій, “тобто в системі української юрисдикції”.

Глава МЗС Словаччини наголосив, що тільки після досягнення такої ситуації можна організувати вибори й назвати їх вільними.

Читайте також: За час конфлікту на Донбасі загинули 3339 цивільних — ООН

“Я сказав, що на сьогодні я не бачу передумов для проведення вільних виборів за українським законодавством на територіях, непідконтрольних владі”, - додав Лайчак.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-