У “Слузі народу” вважають, що Україна і Польща мають перегорнути сторінки складної історії

У “Слузі народу” вважають, що Україна і Польща мають перегорнути сторінки складної історії

Укрінформ
Київ і Варшава повинні вивчити усі драматичні події в історії обох народів, зробити відповідні висновки і перегорнути ці сторінки.

Таку думку в коментарі кореспонденту Укрінформу висловив народний депутат України від партії “Слуга народу” Микита Потураєв, який взяв участь у симпозіумі “Три революції. П’ять років після Майдану: постреволюційна еволюція”, що відбувається у Варшаві.

“У нашій спільній історії є сторінки, написані кров’ю. У нас немає жодного іншого рецепту крім вивчення цих сторінок, не пропускаючи жодного рядку, пам’ятаючи що це написано кров’ю, але все ж таки перегортати їх”,- зазначив Потураєв.

Він підкреслив, що Президент України Володимир Зеленський під час свого нещодавнього візиту до Варшави чітко сформулював позицію Києва: “Хай би якими не були болючими спогади, ми не маємо заплющувати очі на ці драматичні епізоди, вивчати їх, доходити до об’єктивних оцінок, що і буде запорукою нормальних і дружніх взаємовідносин”.

Читайте також: У Польщі чекають від України нового підходу в історичній проблематиці

Щодо аспектів сучасних відносин Потураєв підкреслив, що Києву зараз на усіх міжнародних майданчиках, зокрема й у Варшаві, потрібно розповідати, що реформи в Україні почали рухатися швидко.

“Звичайно, саме через швидкість ми десь робимо помилки, але немає нічого такого, що не можна виправити”, - зауважив політик.

Звертаючи увагу на відносини з Росією, Потураєв наголосив, що Україна не починала цю війну, не хоче її продовжувати, але “не може погодитися на такі варіанти рішень, які поставлять під загрозу територіальну цілісність країни”.

На його переконання, крім використання існуючих міжнародних майданчиків для донесення до міжнародної аудиторії інформації про зміни в Україні, Києву потрібно також самому створювати такі можливості, зокрема і завдяки підсиленню українського мовлення на міжнародному рівні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-