Глава МЗС Естонії: є небезпека зробити третю помилку у відносинах з Росією

Глава МЗС Естонії: є небезпека зробити третю помилку у відносинах з Росією

Укрінформ
Міністр закордонних справ Естонії Урмас Рейнсалу сподівається, що Захід не відмовиться від санкцій проти РФ.

Про це Урмас Рейнсалу сказав в інтерв'ю газеті Eesti Paevaleht.

"Тепер, дивлячись на логіку Заходу, бачимо, що існує небезпека зробити третю помилку. Занадто безсило. Грузія (відсутність на війну проти неї адекватної реакції у світі - ред.) додала Росії сміливості, щоб показати зуби. Перш за все в Криму, потім у Луганську і Донецьку. І якщо все це залишиться без вельми потужного цінника, а лише замороженими конфліктами, де Захід показує односторонню слабкість, то це відкриє шлях і до третьої пригоди інтервенціоністської політики в будь-якій точці світу", - переконаний Рейнсалу.

Він також наголошує, що в умовах нового "вікна можливостей" для пошуку рішень, аби покласти край російській агресії в Україні, завданням Заходу в цілому залишається "збереження єдності у підтримці України".

Читайте також: Естонія підтримує прагнення України бути ближчою до ЄС — Кальюлайд

За словами глави естонського МЗС, відмова від ціннісних принципів заради прагматичного співробітництва з Росією не відповідає інтересам Естонії. Якщо більшість країн вирішить відмовитися від санкцій і побудувати з Росією добрі відносини, Естонії доведеться "переконувати друзів, що одностороння відмова від колишніх принципів є нераціональною й аморальною".

Як повідомлялося, 8 серпня, в річницю початку агресії РФ проти Грузії 2008 року, Рейнсалу зі своїми колегами з інших країн Балтії закликав Росію дотримуватися міжнародного права.

Фото: Facebook

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-