Контроль на кордоні і відновлення аеропорту

Контроль на кордоні і відновлення аеропорту "Ужгород": Україна і Словаччина готують угоди

Укрінформ
Україна зацікавлена в поглибленій співпраці зі Словацькою Республікою щодо спільного контролю на державному кордоні та у сфері трудової міграції.

Про це заявив Президент України Володимир Зеленський після зустрічі з Президентом Словацької Республіки Зузаною Чапутовою у Києві, повідомляє сайт Президента.

"Ми очікуємо, що наші словацькі партнери прискорять підготовку до підписання важливих двосторонніх угод: щодо спільного контролю на українсько-словацькому кордоні та щодо відновлення повноцінного функціонування аеропорту "Ужгород", – сказав Зеленський журналістам. Він додав, що окремо на зустрічі обговорювалася тема підготовки двосторонньої Угоди про працевлаштування та співробітництво у сфері трудової міграції.

"У мене дуже добрі враження від сьогоднішніх перемовин з пані Президентом. Пані Президент має європейське бачення майбутнього, вірить у цінності ліберальної демократії та добре розуміє, що безпека та мир в Україні – це безпека й мир у Європі", – заявив Зеленський.

Читайте також: Президент Словаччини заявила про політичні цілі Nord Stream 2

Президент Словацької Республіки зазначила, що за останні роки Україна досягла великого прогресу. "Пан Президент поінформував мене про свої плани, і я дуже радію з того, що серед його пріоритетів – зміцнення правової держави, боротьба з корупцією. Ми з власного досвіду знаємо, що це довгий шлях", – сказала Чапутова.

Вона також повідомила, що запросила Президента України здійснити офіційний візит до Словаччини.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-