Дипломатичний і санкційний тиск на РФ: Зеленський розраховує на підтримку Словаччини

Дипломатичний і санкційний тиск на РФ: Зеленський розраховує на підтримку Словаччини

Укрінформ
Президент Володимир Зеленський наголосив, що Словаччина була й залишається гарним другом, добрим сусідом і надійним партнером України.

Про це він заявив на зустрічі з представниками ЗМІ за результатами переговорів з Президентом Словацької Республіки Зузаною Чапутовою, повідомляє сайт Президента.

"Глибоко зворушений, що повернення миру в Україну пані Чапутова назвала особистою метою. Завершення війни та деокупація всіх українських територій – моя головна місія як Президента України. І ми дуже розраховуємо на вашу підтримку, дипломатичний і санкційний тиск усіх наших партнерів, зокрема Словаччини", – зазначив Зеленський.

Також він підкреслив, що це потрібно не лише Україні. "Цього потребує вся Європа, яка почуватиметься у небезпеці, доки Російська Федерація ігнорує міжнародне право. Великі надії ми покладаємо на словацьке головування в ОБСЄ, яке триває, на подальші кроки для суттєвого прогресу у цьому важливому питанні".

Читайте також: Словаччина підтримує санкції проти РФ до виконання Мінських угод — Чапутова

За його словами, першими значними кроками на шляху до миру буде повне й стале припинення вогню, остаточне розведення сил у районі Станиці Луганської, яке має бути належним чином верифіковане ОБСЄ.

"Очікуємо, що Словаччина й надалі ставитиме в ОБСЄ питання про повне виведення окупаційних військ з України та повернення під наш контроль тимчасово окупованих територій", – зазначив Зеленський.

Фото: president.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-