Пристайко і Кулеба прийдуть на спільне засідання двох комітетів

Пристайко і Кулеба прийдуть на спільне засідання двох комітетів

Укрінформ
Міністр закордонних справ Вадим Пристайко та віцепрем'єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Дмитро Кулеба візьмуть участь у спільному засіданні комітетів з питань інтеграції України з ЄС та зовнішньої політики.

Про це поінформував голова Комітету з питань зовнішньої політики та міжпарламентського співробітництва Богдан Яременко під час засідання Погоджувальної ради в понеділок, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"У середу на 15:00 я запрошую всіх зацікавлених, відбудеться спільне засідання за ініціативою двох комітетів - з питань європейської інтеграції і з питань зовнішньої політики, на яке запрошені віцепрем'єр-міністр з питань європейської інтеграції, міністр закордонних справ, а також відповідні співробітники Офісу Президента України", - повідомив Яременко.

Він зазначив, що віцепрем'єр і міністр закордонних справ підтвердили свою участь у засіданні.

Яременко також закликав не нагнітати настрої навколо питань зовнішньої політики і нагадав, що Президент і новий Кабмін поки не уклали жодного міжнародного договору. "Всі обговорення, які тривають публічно, це навколо виконання тих домовленостей, в тому числі Мінських, які були укладені попередньою владою", - сказав Яременко.

На засіданні Погоджувальної ради співголова фракції "Європейська солідарність" Ірина Геращенко закликала, щоб на засіданні парламенту в п'ятницю була присутня не лише міністр фінансів Оксана Маркарова, яка представлятиме бюджет, а й міністр закордонних справ Вадим Пристайко. "Тому що ті речі, які відбуваються сьогодні в заявах щодо зовнішньої політики, є надзвичайно тривожними, і парламент має право почути наші позиції в контексті мирного врегулювання і розуміти справжню ситуацію. Будь ласка, пане Разумков, запросіть двох міністрів на п'ятницю", - сказала Геращенко.

Читайте також: МЗС: особливого статусу Донбасу не буде

Заступник голови фракції "Голос" Ярослав Железняк на засіданні Погоджувальної ради також попросив, щоб міністр закордонних справ, представники Офісу Президента і члени Комітету зовнішньої політики обговорили питання зовнішньої політики і тимчасово окупованих територій. "Партії "Голос" дуже цікаві позиції щодо міжнародної політики. Ми досі не отримали відповіді, чи будемо брати участь у сесії ПАРЄ, яка очікується восени, що в нас буде з Мінськими угодами, а також можливих виборів на тимчасово окупованих територіях", - сказав Железняк.

Нещодавно очільник МЗС Вадим Пристайко заявив, що влада України хотіла би проведення місцевих виборів у всій країні, включно з територіями тимчасово не підконтрольного уряду Донбасу.

Місцеві вибори за планом мають відбутися у жовтні 2020 року, однак у команді Зеленського допускають проведення таких виборів й раніше.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-