Припинення агресії Росії в Україні є ключовим для існування ОБСЄ — Чапутович

Припинення агресії Росії в Україні є ключовим для існування ОБСЄ — Чапутович

Фото
Укрінформ
Розв’язання конфлікту між Росією та Україною є "абсолютно необхідним" для нормального функціонування ОБСЄ.

На цьому в понеділок у Варшаві під час відкриття щорічної наради ОБСЄ з огляду виконання зобов’язань держав-учасниць у людському вимірі заявив глава МЗС Польщі Яцек Чапутович, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

"П’ять років тому агресія Росії проти України порушила ключові принципи ОБСЄ, такі як територіальна цілісність і недоторканість кордонів. Окупація Криму й анексія на Донбасі становлять виклик для безпеки і функціонування ОБСЄ. Розв’язання конфлікту в Україні є абсолютно необхідним для того, щоб зберегти здатність ОБСЄ будувати безпеку в регіоні і співіснування між країнами",- заявив Чапутович.

Читайте також: Від початку "хлібного" перемир'я окупанти обстріляли позиції ОС понад пів тисячі разів

Як відомо, під час щорічної наради ОБСЄ, яка триватиме до 27 вересня, бере також участь й українська офіційна делегація на чолі із заступником міністра закордонних справ Сергієм Кислицею.

У нараді беруть участь представники 57-ми країн-учасниць ОБСЄ, офісу та органів цієї організації, громадські організації з країн-учасниць організації.

В рамках наради відбудуться десятки панельних дискусій та сайд-івенти, присвячені проблематиці основних свобод людини, верховенства права, толерантності та недискримінації, боротьби з расизмом та ксенофобією, питання міграції та безпеки.

Фото: Юрій Банахевич

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-