Прем'єр чекає від фракцій список питань для обговорення держбюджету

Прем'єр чекає від фракцій список питань для обговорення держбюджету

Укрінформ
Прем'єр-міністр Олексій Гончарук пропонує, щоб парламентські фракції передали йому перелік питань для обговорення державного бюджету на 2020 рік.

Про це повідомила представник Кабінету міністрів у Верховній Раді, народний депутат від фракції "Слуга народу " Ірина Верещук.

"Закликаю колег-депутатів мобілізуватися та попрацювати над держбюджетом, щоб ми могли якісно відпрацювати всі питання та вчасно ухвалити головний фінансовий документ країни. Задля цього вношу пропозицію під Прем'єр-міністра, щоб кожна з фракцій та депутатських груп склала та передала мені перелік питань, які потребують обговорення з Прем'єр-міністром, міністрами та іншими відповідальними особами з уряду", - сказала Верещук.

Вона додала, що після цього буде організована зустріч з представниками уряду для обговорення питань. За словами Верещук, це дозволить пришвидшити процес і зробить його більш ефективним.

Верещук зауважила, що уряд вчасно вніс до Верховної Ради проєкт бюджету на 2020 рік і представить його на пленарному засіданні Ради 20 вересня.

Як зазначила Верещук, проєкт держбюджету побудований на двох базових принципах - реалістичність та збалансованість. "Пріоритетами є: зміцнення обороноздатності, медична реформа, освітня реформа, підтримка малого та середнього бізнесу та особливо малих і середніх фермерів", - розповіла представник уряду у ВР.

Читайте також: У п'ятницю проєкт бюджету представлять у Раді

Як повідомляв Укрінформ, 15 вересня Кабінет міністрів подав до Верховної Ради проєкт державного бюджету на 2020 рік. Доходи держбюджету на 2020 рік передбачені у сумі 1079,5 млрд грн, у тому числі загального фонду - 962,7 млрд грн. Видатки - у сумі 1170 млрд грн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-